Langs stien forbi Nordgårdhallen og ned mod City Vest er der vokset en oase frem i et tidligere lidt trist og kedeligt hjørne af Gellerup. Her har kunstplatformen Sigrids Stue etableret sig efter flytning fra Karen Blixens Boulevard, hvor Sports- og Kulturcampus nu bliver opført.

Sigrids Stue har på pladsen ved Nordgårdhallen etableret et hyggeligt og hjertevarmt hjørne, hvor kunstnere arbejder på deres projekter, og man altid kan kigge forbi og få en kop myntete. Tirsdag blev et af projekterne, ”Sten Sti Dige”, præsenteret.

Ud mod stien har kunstner Camilla Nørgård i foråret sammen med lokalområdets børn og voksne arbejdet på digeprojektet, mens beboere med deres indkøbsposer i hånden har givet arbejdet hyggelige kommentarer med på vejen ude fra stien.

”Jeg ville lave et dige, der modsvarer det betonbyggeri, man ellers ser her i området. Det er er bygget af sten, vi har fundet rundt omkring, der er kun brugt jord til at lægge ind imellem dem,” fortalte hun ved præsentationen tirsdag.

Hun arbejder med kunst i det offentlige rum og samarbejdede i projektet med det lokale Sjak og Byg, voksne og børn fra Sigrids Stue tegneskole og byværksted – og forbipasserende.

Der er blevet hentet sten og genbrugt byggemateriale fra området og produceret kunstige sten af beton i forskellige farver og former. Alt er blevet samlet og bygget til et dige, der er med til at indramme Sigrids Stues lille oase på området ved Nordgårdhallen.

”Der ligger de her kampesten overalt, hvor man ikke må køre ind. De virker sådan lidt aggressive, og jeg ville gerne bryde det forløb og bruge de sten og lægge nogle mindre ind imellem. Og så har vi selv lavet nogle betonsten, nogle falske sten, som vi kalder dem. Det er for at vise, at beton er noget, man selv kan være med til at arbejde med og forandre det sted, hvor man nu bor,” fortalte Camilla Nørgaard.

Til sidst er der blevet plantet krydderurter i toppen af diget, og de friske mynteblade fra diget blev tirsdag anvendt i serveringen til de fremmødte gæster: Friskbrygget mynte-te leveret af børn og unge, der er tilknyttet Sigrids Stue.

Ud over stendiget har Camilla Nørgaard også været idé-kvinden bag en lille sti, der nu snor sig om bag E&P Huset i retning mod byparken Joobs Have og Trille Lucassens Gade.

”Vi holdt nogle workshops, hvor vi lavede de her betonsten til stien. Før blev der kørt en del på knallert her, så vi prøver med de sten at lave en lidt mere hyggelig vej. Det har været rigtig hyggeligt at gå og lave det.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.