Fællesspisninger, grøntsagsbingo, gavlmaling og kunstprojekter i byparken. Det er nogle af de mange aktiviteter, beboere i Gellerup og resten af Brabrand har deltaget i hele sommeren og efteråret. ”Vild med Gellerup” hedder projektet, der på mandag skal sendes videre ind i fremtiden.

”Fremtidssalon” er titlen på arrangementet mandag d. 29. november i Information Vest, hvor de mange aktiviteter under ”Vild med Gellerup” bliver præsenteret. Alle er velkomne til arrangementet, hvor konsulenthuset Vision Pilot vil lede arbejdet med at fundere de mange aktiviteter i fremtiden.

Alle er velkomne – både hvis man har idéer til, hvordan aktiviteterne kan fortsætte, og hvis man bare er interesseret i at høre om alle aktiviteterne i Vild med Gellerup, understreger projektleder Shaymaa Najjar.

Der er mange succes´er at berette om. De mange arrangementer har generelt været godt besøgt – både af lokale beboere og af børn og voksne fra resten af Brabrand. Vild med Gellerup har i høj grad sat kulør på sommeren i hele boligområdet.

Det gælder blandt andet De Glade Gavlmalere, som helt konkret har forandret en grå gavl på Inger Christensens Gade og en slidt container ved Information Vest til farvestrålende kunstværker.

Men også fællesspisningerne i drivhuset på toppen af Aarhus Kommunes kontorhus Blixens er eksempler på, at lokale beboere er strømmet til arrangementerne og har nydt maden fra Livsværksstederne og har deltaget i fællessang, grøntsagsbingo og mange andre aktiviteter.

De unge iværksættere i virksomheden Hej Blokken har haft travlt med at
kortlægge spiselige planter i Gellerups bypark og har stået for tre madklubber der bød på pizza, pandekager og den indiske gryderet dahl krydret med spiselige urter fra Gellerup.

Her får du et samlet overblik over de fem hovedaktiviteter i Vild med Gellerup:

Spirehuset:
Det er Gellerupforeningerne Verdenshavernes Venner og Haveforeningen Grønærten, der sammen står bag aktiviteterne, som kommer til at foregå i Drivhuset på Blixens Tag, i Verdenshavernes mange haver og ved Grønærtens nyttehaver.

Alverdens Haver:
Med have-veteraner fra Haveforeningen Grønærten i spidsen har der været inspiration til Gellerup-beboere, som har lyst til at dyrke have. Blandt andet har der været gennemført tre inspirationsudflugter

Vi spiser Gellerup:
“Vi spiser Gellerup” er et fællesskab/madklub, hvor man mødes om at lave mad udendørs med de spiselige planter, der gror i byparken i Gellerup, også kaldet Joops have.

Kunst med natur:
Kunst med Natur er et kunst- og naturprojekt der i samarbejde med Brabrand Billedskole inddrager lokale børn og voksne i farvelægning af Gellerups betonsti ved Fælleshaverne samt sten der skal placeres forskellige steder i byparken.

De glade gavlmalere:
Udgøres af en gruppe under Gellerup Museum, som har malet sydgavlen på en blok på Inger Christensens Gade. Men dermed er det ikke slut. Endemålet er at få malet tre gavle på boligblokke på Gudrunsveji farverne rød, gul og blå. Til det søges forskellige fonde.

Fremtidssalon om Vild med Gellerup: Mandag d. 29. november kl. 16.30-18.30 i Information Vest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.