Hver tirsdag og onsdag eftermiddag i marts og april kan du og dine børn deltage i kreative og kunstneriske workshops hos Information Vest i Gellerup. Det overordnede tema er genbrug og bæredygtighed, og alle materialer, der anvendes, er indsamlede effekter fra REUSE i Aarhus.

Allerede ved ankomsten til Information Vest bliver du nok en smule overrasket. Du bliver budt velkommen af en flykaptajn og en stewardesse, Kaptajn Holm og Overstewardesse Stegeager, som begge er pædagoger af grunduddannelse.

De brænder begge to for at tilbyde kreative aktiviteter for børn og voksne. I et samarbejde med REUSE i Aarhus, har de som ”Det Finurlige Flyselskab” fået mulighed for at pakke stedets kassevogn med alverdens aflagte ting, som er blevet afleveret på genbrugsstationen.

Kassevognen fungerer samtidigt som et mobilt værksted, hvorfra de kan hente det udstyr og værktøj, som vi har brug for til den pågældende aktivitet.

Hver tirsdag og onsdag ankommer Kaptajn Holm og Overstewardesse Stegeager til de røde containere, Information Vest, med nye forsyninger af genbrugsmaterialer, der bare venter på at blive omdannet til nye spændende kreationer.

I de første uger bliver workshops´ene holdt indendørs. Senere på foråret vil der være mulighed for at flytte nogle af aktiviteterne udendørs, idet vognen rummer både borde, stole og strømforsyning.

Der følger masser af spas og gode grin med de kreative udfoldelser i Information Vest.

På tværs af alder og bydele
Information Vest er værter, og beboere fra Brabrand og alle andre steder i Aarhus er velkomne. ”Det Finurlige Flyselskab” lægger grundlæggende op til, at aktiviteterne afholdes på tværs af bydele, baggrund og alder.

De er planlagt således, at mennesker i alle aldre kan deltage, og ser derfor workshopsene som en oplagt familieaktivitet, hvor børn, unge og ældre sammen skaber kunst ud af genbrugseffekter.

”Netop dét at arbejde med genbrug og transformere aflagte effekter til flotte kunstværker skal hjælpe os med at få øjnene op for bæredygtighed og den grønne tankegang – og dermed bevæge os væk fra ”brug-og-smid-væk”-kulturen. Når vi ser, hvad genbrug kan bruges til, smitter det måske af på vores hverdag, og gør os mere opmærksomme på at passe bedre på den verden, vi lever i,” siger de to arrangører.

Plads til sjov og spas
Navnet ”Det Finurlige Flyselskab” udspringer bl.a. af et ønske om at være mobile: at kunne ’flyve’ lige derhen, hvor der er brug for det.

”Flybesætningen” har fokus på processen, som skal være en god og lærerig oplevelse for alle. Stemningen er afslappet, og der er plads til sjov og spas. Kaptajnen og Overstewardessen elsker at bruge fantasien og gør ivrigt brug af fortællingens kunst undervejs.

Projektet afsluttes med en fernisering på Gellerup Bibliotek, og værkerne bliver efterfølgende udstillet på REUSE. Projektet er støttet af Gellerup Kulturmidler.

De kreativ workshops foregår hver tirsdag og onsdag kl. 15-18 gennem marts og april i Information Vest, Tinesvej 31. Det er gratis at være med og kræver ingen tilmelding. Man bestemmer selv, om man vil være med i hele tidsrummet.

Hver tirsdag og onsdag kører “flyselskabet” til Gellerup med bilen fuld af nye genbrugsmaterialer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.