Mange opdager ved et tilfælde, at de har diabetes. Sygdommen risikerer at skabe forringet livskvalitet og tidlig død, hvis man ikke ændrer livsstil – men det kan være svært. Diabetesforeningen etablerer nu en såkaldt motivationsgruppe i Brabrand, der skal gøre det lettere at skabe nye vaner.

”Problemet er, at det er en snigende sygdom. For mig var det en blodprøve, der sagde, at den var gal.”

Sådan siger Søren Graugaard Laursen, som er motivationsinstruktør og bliver en del af Diabetesforeningens kommende motivationsgruppe i det nye sundhedshus ved Globus 1 i Brabrand.

”Der er som regel nogle vaner, man er nødt til at ændre for at få et godt liv med diabetes. Det er ikke let at lægge sit liv om, selvom det i virkeligheden ikke behøver at være særlig meget, man skal ændre,” siger han.

Det har blandt andet vist sig, efter et forløb som Aarhus Kommune har kørt for folk med type 2-diabetes. Mange har svært ved at tilrettelægge hverdagen efter det, og det er her Søren Graugaard Laursen kommer ind i billedet.

”Samtalen mellem mennesker betyder rigtig meget. Man lytter jo til hinandens erfaringer, og der vil ingen løftede pegefingre være,” lover han.

Hver gang, man mødes i gruppen, laver man en sund ret sammen i køkkenet i det nye sundhedshus, som man også har let ved at lave derhjemme. Desuden vil deltagerne snakke om forskellige former for motion, som man også har mulighed for at lave hjemme hos sig selv.

Det forventes, at man deltager aktivt i både bevægelse og madlavning i hele forløbet. Undervejs kan der blive etableret forskellige relevante oplæg fra fagpersoner efter gruppens behov.

Tidligere har motivationsgrupper mødtes i dagtimerne, men det er svært at nå for en del, som stadig er på arbejdsmarkedet. Derfor vil motivationsgruppen i Brabrand mødes tirsdage kl. 16.30-19.30 – første gang tirsdag d. 7. marts.

Du kan få mere at vide og tilmelde dig ved en af de to lokal instruktører Søren G. Laursen, tlf. 61 20 13 38, mail: soeren.g.laursen@gmail.com eller Poul Brendstrup, tlf. 23 95 98 21. Læs mere om motivationsgrupper her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.