Tekst og fotos: Lars Christensen

Spejder-klappene rungede i Gellerups Sports- og Kulturcampus, da de lokale olivenspejdere lørdag meddelte, at de bliver Danmarks 10. landsdækkende spejderkorps under Det Danske Spejderkorps´ fane. Og det glæder Marie Torp Christensen fra Det Danske Spejderkorps:

“Det er dejligt. Og det er en kæmpe succes, hvordan Oliven Spejderne er lykkedes med at skabe aktiviteter og engagement herude”, sagde hun i forbindelse med arrangementet.

Oliven Spejderne findes udover i Brabrand allerede i Kokkedal og Slagelse. De næste afdelinger bliver i Odense, Kolding, Holstebro og Vejle. Og som Danmarks 10. landsdækkende spejderkorps kan Oliven Spejderne nu åbne afdelinger i hele Danmark.

“Vi fandt ud af, at vi havde opskriften på en succes. Vi har 200 børn og en masse frivillige alene i Gellerup-området – og 320 medlemmer på landsplan. Alle sammen børn og unge med minoritetsbaggrund. De får et kærligt forhold til naturen, og samtidig udvikler de sig personligt og finder ud af, hvad det her samfund er, og hvordan man agerer, når man er anderledes og bor i et anderledes område,” fortæller Karim Kaddoura, formand for Oliven Spejderne.

Oliven Spejderne bliver en landsdækkende spejderorganisation i Det Danske Spejderkorps. Marie Torp Christensen fra Det Danske Spejderkorps og Karim Kaddoura, formand Olivenspejderne, ser begge frem til det nye samarbejde. Foto: Lars Christensen.

Olivenspejderne har samarbejdet med Det Danske Spejderkorps fra begyndelsen i 2018. Men som landsdækkende korps kan Oliven Spejderne noget, de andre spejdere ikke kan, nemlig få unge med minoritetsbaggrund til at interessere sig for naturen og spejderlivet:

“Der hvor det traditionelle spejderkorps måske har lidt sværere ved at få fat, fordi vi ikke kender konteksten godt nok – der har de haft stor success, og det er fantastisk at se,” mener Marie Torp Christensen, Det Danske Spejderkorps.

“Jeg føler, at jeg giver noget til de her unge mennesker, som fortjener det. Jeg har et område, hvor jeg tror på, at de unge mennesker ikke bare er kriminelle og super-unormale, fordi de bor her i området. Men at de helt basalt har de samme værdier som resten af samfundet. Det er derfor det er fedt at være spejder,” slutter Karim Kaddoura, Oliven Spejdernes formand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.