Den muslimske fastemåned, ramadanen, er i fuld gang. Efter solnedgang brydes fasten med et måltid, der kaldes iftar. Det sker ofte sammen med familie og nære venner – men lørdag d. 15. april inviterer en række aktører i Gellerup hele Brabrand til fællesspisning i Sports- og Kulturcampus.

”Vi ønsker at skabe et mangfoldigt fællesskab, hvor vi kan dele vores kultur og traditioner med hinanden.”

Sådan skriver en række aktører i en invitation på Facebook til fællesspisning i Gellerup lørdag d. 15. april kl. 19.00.

Arrangørkredsen udgøres af Fredens Moské, Fredens Hus – der er stiftet af Gellerup Kirke, Fredens Moské og Danmission – og af Bydelsmødre i 8220, fædregruppen Baba, Brabrand Boligforening og Oliven Spejderne.

Fællesspisningen holdes i Samlingshuset i det nye Sports- og Kulturcampus midt i Gellerup. Der er plads til 350 deltagere. Økonomisk støtte fra blandt andre entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S gør det gratis at deltage.

”Alle er velkomne uanset baggrund og religion. Vi håber, at aftenen vil give os mulighed for at lære mere om hinandens kultur og skabe nye venskaber,” skriver de i invitationen.

Vil styrke fællesskabet
Det er første gang, der på den måde arrangeres en fællesspisning i ramadanen på tværs af kulturer. Arrangørerne er primært de aktive foreninger i Gellerupparken, der har tradition for at gå sammen om mange forskellige kultur-aktiviteter i lokalområdet.

Blandt andet har Fredens Moské i de senere år etableret et tæt samarbejde med Gellerup Kirke, og de to aktører har tradition for at bakke op om hinandens højtider. Iman i Fredens Moské, Khaled Edwan, siger om den kommende fællesspisning:

”Information fremmer forståelse, og vi ønsker, at beboerne bliver klogere på hinanden og styrker fælleskabet. Vi ser frem til en hyggelig og fornøjelig aften, hvor vi kan lære hinanden bedre at kende og dele glæde i vores mangfoldige lokalområde.”

Du kan tilmelde dig via dette link.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.