Torsdag aften fejrede Gellerup og Toveshøj sine unge, som netop har færdiggjort deres ungdomsuddannelse. Rådmand Rabih Azad-Ahmad takkede de unge for deres ihærdighed og understregede, at de hermed er rollemodeller for deres yngre søskende og deres venner.

Det var festligt og lige til at blive glad over. Unge med hvide huer med mange forskellige inskriptioner strømmede til. Nogle i selskab med deres forældre og andre i mindre grupper. Snakkende, smilende, i højt humør.

I Samlingshuset havde ildsjæle fra Gellerup Fællesråd sammen med Det Boligsociale Hus gjort alt for at skabe de festligste rammer for aftenen. Højstilkede glas, bordpynt, flag overalt.

Og det blev en festlig aften, hvor flere talere hyldede de unges ihærdighed og viljestyrke – blandet med opfordringer til at fortsætte med at uddanne sig.

”Jeg er både glad og stolt. Jeg er stolt, hver gang jeg går her i området og ser så mange huer,” sagde kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, som var blandt talerne.

”Da jeg selv tog en ungdomsuddannelse på Langkær Gymnasium, var vi nok kun fem stykker af anden etnisk baggrund. Alle syntes, at det var alt for få. Siden er det bare gået den rigtige vej, og det skyldes, at der nogle unge som jer, som tager ansvar for sig selv og for samfundet,” sagde rådmanden til de unge.

”Vi har brug for jer. Vi har brug for unge, der vil være med til at sikre, at vi har et velfærdssamfund, der fungerer,” sagde Rabih Azad-Ahmad, som også ønskede tillykke til forældrene og takkede dem for at støtte de unge og skabe de rigtige rammer for dem.

”I skal videre!”
Rådmanden opfordrede de unge til at gå med deres huer hele sommeren. Med den viser de sig som de vigtige rollemodeller, de er, for deres yngre søskende og for de øvrige børn og unge i lokalområdet.

”Det er vigtigt, at de kan se op til jer – at de kan se, at det er en god vej at gå. De kan se, at I kan lykkes med det, og så tror de på, at de også kan. Og så vil endnu flere unge gå den samme vej som jer.”

Rabih Azad-Ahmad opfordrede herefter de unge til at fortsætte med at uddanne sig:

”Nu skal I holde en velfortjent ferie og slappe af – og så skal I videre. Det er vigtigt, at den ungdomsuddannelse, I nu har fået, er det første trin til at komme videre. Hvad det skal være, kan I selv afgøre. Det vigtige er, at I ikke stopper her. I har bevist, at I kan og vil. Så kan I også tage det næste skridt. I skal ikke lade nogen begrænse jer,” lød hans opfordring til de unge.

Også en af forældrene, Chadi Ali Kayed, ønskede alle tillykke med huerne og fortalte, at alle i lokalområdet er stolte af dem.

Efter fælles fotografering var alle klar til aftenens øvrige underholdning. Det omfattede et hypnose-show, hvor både unge og forældre deltog med stort humør.

Her får du nogle billeder fra en usædvanlig festlig aften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.