Hvis du er vild med cirkus, kan du glæde dig til eftersommeren, hvor Cirkus Tværs i Gellerup inviterer til en række spektakulære forestillinger. Gellerup Cirkus Festival bliver den overordnede titel på forestillingerne. Den første kan du opleve d. 15. og 16. august i Den Rå Hal på Godsbanen.

I Cirkus Tværs går de ind i sommerferien med armene over hovedet. Ikke alene er 50 unge aktive cirkusartister i fuld gang med aktiviteterne i Sports- og Kulturcampus – og knap halvdelen af børnene skal i den kommende tid med på sommercamp til Mossø og Ry.

Men samtidig er programmet til eftersommerens Gellerup Cirkus Festival nu ved at falde på plads. Det lokale cirkus er allerede klar med de første fire forestillinger.

”Der har været ret mange mennesker til vores forestillinger de sidste par år, så vi tror, der er et publikum til cirkus her i Brabrand. Der er ikke ret mange andre cirkus-tilbud i resten resten af Aarhus, så vi håber, at mange flere vil komme til Gellerup for at lære cirkus bedre at kende,” siger cirkusdirektør Søren Stockmar.

Som nævnt rummer Cirkus Tværs i forvejen masser af cirkus-aktiviteter. Samtidig vil man gerne være formidler af cirkus og artisteri af høj kvalitet.

”Det betyder meget for os, at vi kan præsentere det håndværk, vi selv kommer af. Og så vil vi godt give mulighed for, at vores børn og unge bliver inspireret af de dygtige folk, som besøger os, og hæver barren lidt – samtidig med at vi giver endnu flere børn lyst til at lave cirkus,” siger cirkusdirektøren.

Frutilla Con Crema Fatiga kommer fra Chile og vil levere en både underholdende og rørende forestilling på Verdenspladsen d. 29. august.

”Jeg tror især, det betyder en del for de lidt ældre børn, som selv er ved at være ret dygtige – at de faktisk kan stile endnu højere. De vil kunne møde artisterne og spørge dem til råds og få dem til at vise, hvordan man udfører forskellige tekniske detaljer. Og de vil opleve, at det er søde og rare mennesker.”

Flytter til Den Rå Hal
Festivalprogrammet åbner d. 15. og 16. august kl. 19.00 med to forestillinger med Copenhagen Collective. Det er et helt nyt og meget ambitiøst initiativ i cirkusverdenen.
https://the-genesis.squarespace.com/

20 akrobater fra Australien, Danmark, Peru, Canada, England, Uruguay, Finland, Spain, Chile og mange andre lande har de seneste måneder trænet intenst sammen i København. Nu er de klar til at optræde rundt om i verden. Blandt de første stop på turen er Aarhus.

”Vi har været så heldige at få dem til at optræde i Aarhus til en pris, vi kan betale. Desværre er Gellerupscenen for lille til, at de kan vise deres show i Gellerup, så i stedet har vi booket Den Rå Hal ved Godsbanen,” fortæller Søren Stockmar.

Han håber, at denne første forestilling i Gellerup Cirkus Festival vil tiltrække mange mennesker, som så senere får lyst til at komme til Gellerup for at få endnu flere cirkus-oplevelser.

De øvrige forestillinger vil blive afholdt hos Cirkus Tværs i Sports- og Kulturcampus eller udendørs på Verdenspladsen.

”Alle de optrædende har i forvejen en forbindelse til Cirkus Tværs. Nogle af dem har artister med en fortid i Cirkus Tværs, nogle har vi mødt på festivaller, og andre igen har trænet hos os en gang,” forklarer Søren Stockmar.

The Copenhagen Collective samler ca. 20 dygtige akrobater fra næsten lige så mange lande. Dem kan du opleve d. 15. og 16. august i Den Rå Hal ved Godsbanen.

De første fire forestillinger
Det foreløbige program for Gellerup Cirkus Festival ser således ud.

15. og 16. aug. kl. 19.00 i Den Rå Hal ved Godsbanen: Copenhagen Collective – The Genesis. Billetsalg.

29. aug. kl. 17.00: Frutilla Con Crema Fatiga (Chile). På Verdenspladsen i Gellerup. Gratis adgang.

4. sep. kl. 17.00: Trio Wise Fools (Finland/Sydafrika) På Verdenspladsen i Gellerup. Gratis adgang. Dagen før, d. 3. september, afholder truppen workshop i deres 8 meter høje trapez-stativ på Verdenspladsen.

26. sep. kl. 17.00: Project Coin Monique (Frankrig). Hos Cirkus Tværs i Sports- og Kulturcampus. Gratis adgang. Dagen før, d. 25. aug. holder gruppen workshop hos Cirkus Tværs´ sal.

Cirkus Tværs arbejder på at hente yderligere stærke cirkus-navne til Gellerup i løbet af september.

Gellerup Cirkus Festival er støttet af Gellerup Kulturmidler, Gellerup Art Factory og Sports- og Kulturcampus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.