Khat-misbrug er langt fra et afsluttet kapitel i Århus Vest. På trods af en flerårig indsats er der fortsat store problemer med mænd, der dagligt tygger det sløvende rusmiddel khat.
Det fortæller Ibrahim Arab og Lissi Jensen, der arbejder som bostøtter i Lokalpsykiatrien i Århus Vest. De er jævnligt i kontakt med de mandlige khat-tyggere, og de laver også opsøgende arbejde i forhold til de kvinder, der står alene tilbage med de misbrugsramte mænd.
“Vi er bekymret for udviklingen. Vi kan se at det er stadig flere yngre, der bliver tiltrukket af khat,” forklarer Lissi Jensen.
Det vurderes, at op mod 100 mænd tygger khat i lokalområdet, og der hersker stor uvidenhed om konsekvenserne af tygningen. Men den direkte virkning er i samme opfriskende stil som amfetamin, efedrin og kokain. På det mere langsigtede plan kan misbruget føre til lavt selvværd og depressioner.
“Vi kan kun tilskynde til at man fra myndighedernes side vil tage problemet alvorligt. Som alt misbrug har det stor indflydelse på alle livets forhold,” konstaterer Lissi Jensen.
Det er dyrt, at tygge khat. Dagsprisen i Århus-området kan let være 5-600 kr. om dagen. Siden 1993 har khat været forbudt i Danmark, men det er velkendt, at khatbladene smugles ind i landet på lige fod med hash og andre stoffer.
I Århus Vest står Lokalpsykiatrien klar med anonym samtale og rådgivning. Har du et familiemedlem, der er misbruger eller har du brug for hjælp til at komme ud af dit misbrug, kan du altid kontakte Ibrahim Arab og Lissi Jensen på mobilen 51 57 56 34 eller på hovedkontoret 77 89 61 51 .
Borgerportalen Århusvest sætter med flere artikler fokus på khat-problemet. Læs tirsdag Bazar Vests indsats mod khat-tyggerne.
Århus Stiftstidende skriver også om khat i Gellerup. Læs artiklen.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.