Edmond Monso er en helt almindelig mand på 33 år med anden etnisk baggrund som går og passer sit daglig job  som vagt, men når det er sagt, er Edmond lidt af en stjerne. Lørdag den 1 marts vandt han nemlig Europamesterskab i thai boksing, en titel han har fået efter kun to års træning og erfaring.
Han er født i Zaire, vokset op i Sovjetunionen indtil han var 17 år, hvor han så kom til Denmark sammen med sin russiske mor og afrikanske far. I dag bor han i Hasle og er i gang med at uddanne sig som ungdomspædagog. Noget han gøre på deltid fordi han både har travlt med at arbejde og ikke mindst pleje hans fritidsinteresse som bokser.
Mester på kort tid
Edmond begyndte thai-boksning for kun to år siden, fordi han trængte til noget motion, men hans træner fandt hurtig ud af at han besidder et talent, som var værd at udvikle. Knap et år efter havde han vundet det danske mesterskab.

“Det er hårdt og kræver, at jeg giver mig 110 procent for at nå så langt,” indrømmer han, men tilføjer, at det er vigtigt at have en interesse, som man er god til og som man kan gå op i.
Selvom Edmond synes det er hårdt, når der ikke er megen økonomisk støtte indenfor thai boksning, vil han stadig gerne nå højre mål. Hans andet mål er at inspirere utilpassede unge til at finde ud af, hvad de er gode til, og hjælpe dem til at holde fast  i det. Han mener, at det er en af de løsninger, der kan hjælpe de unge til at fokusere på noget positivt i deres liv.
Indtil videre tager han en dag ad gangen, for der er meget at se til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.