Det er en kold efterårsaften, og cirka 75 mennesker er mødt op på Rådhuspladsen denne fredag, for at demonsterere imod nazisme, forfølgelse og racisme.

Folk er oplagte til at høre Enhedslistens Asmaa Abdol Hamid tale. Hun går på talerstolen med sin lillesøster Fatima i hånden og åbner talen med, at hun håber, at mindet om Krystalnatten for evigt vil forblive et minde.

Hun advarer om racismens modbydelige ansigt, da det ikke er noget fra fortiden, men stadig er noget, som findes i vores hverdag i Danmark.
Asmaa i Globus
Efter demonstrationen går optoget til cafeen på Mejlgade. Her sætter jeg mig ned sammen med Asmaa. En uge inden denne demonstration var hun nemlig på Gobus1 i Gellerup, og det vil jeg gerne tale med hende om.

Asmaa er blevet efterspurgt længe til at komme til Gellerup for at tale med beboerne og lytte til hvad de har at sige.

”En god politiker skal ikke kun tale, men også være god til at lytte,” forklarer Asmaa som gerne vil lytte til alle de mennesker, der gerne vil tale med hende. Hendes mål er at møde og tale med de mennesker der er interesseret i at kæmpe for lige vilkår for alle i det danske samfund.
Om Nordgårdsskolen og ghettoer
Asmaa synes lukningen af Nordgårdskolen i Gellerup bliver et stort problem for de andre skoler i området, da de ender med at blive overbelastet.

”Jeg synes, historien om skolelukningerne er en sørgelig og problematisk løsning. Ville man lukke en rigmandsskole fordi alle børnene var ens? Alle områder har brug for lokale skoler, og Gellerup er ingen undtagelse,” mener Asmaa Abdol Hamid.
Hun tager Vollsmose som eksempel. Hun ser nemlig hverken Vollsmose eller Gellerup som ghettoer. I Vollsmose bor der omkring 78 forskellige nationaliteter. At de kan bo i samme område i harmoni, er det bedste billede på integration. Og at udfordre hinanden med forskellighed er den bedste vej til intragration, mener Asmaa
”Jeg ville kalde Strandvejen en ghetto. Et sted hvor alle menneskene er ens og har samme vilkår må være en ghetto,” siger Asmaa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.