Formand for Århus Kommunes Integrationsråd, Ahmed Jibril, er klar over at der findes et khat-misbrug i vestbyen. Men han mener også, at der er sket en kraftig overdrivelse, som er med til at give et negativt billede af somaliere.
Her tænker han især på bazarchef, Jørgen Skov, som han mener er med til at stemple de fleste somaliere, der befinder sig i Bazar Vest, som khat-misbrugere.
”Jørgen Skov overdriver simpelthen. Det er faktisk kun en lille procentdel, som tygger khat, og ikke de fleste somaliere i bazaren, som han antyder”.
Jørgen Skov har udtalt sig til Jyllands-Posten, hvor han hævder, at op mod 150 khat-tyggere dagligt står udenfor bazaren.
Khat – som ethvert andet ulovligt stof
For at komme problemet med khat til livs i vestbyen er man nødt til at kigge på det som ethvert andet ulovligt stof, og handle ud fra det, mener Ahmed Jibril. Han er træt af, at det bliver betegnet som et somalisk problem, der kun kan blive løst i de somaliske kredse.
”Hvis kommunen og politiet mener, at der er et khat-misbrug i vestbyen, må deres opgave være, at gøre noget ved det. Jeg har ikke hørt nogle konkrete forslag indtil videre,” siger Ahmed Jibril til aarhusvest.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.