“Start lige så stille,” lyder Michael Jørgensens enkle råd om integration: “Tag en ind og gør dine erfaringer.”
Han ved, hvad han taler om. Han modtog sammen med sin far Helge Jørgensen den fornemme netværkspris for social ansvarlighed i deres virksomhed. Med til prisoverrækkelsen tirsdag den 20. november i København var Mustafa Celal som den næste lærling, der bliver udlært i firmaet.
En farverig virksomhed
Deres første indvandrerlærling fik sølvmedalje for sin svendeprøve. Firmaet har i 30 år haft en medarbejder, der opnåede anerkendelsen som Danmarks dygtigste maler. Han var hørehæmmet, da han startede som lærling.
Virksomheden ansatte den første indvandrer i 1995. Det gik rigtigt godt, og siden er der kommet flere til. Nok til, at virksomheden i præsentationsvideoen til prisfesten med rette betegner sig som ’farverig’.
I præsentationsvideoen er ingen udenadslæring fra managementkurser. Prins Joachim og andre deltagere i prisfesten fik ærlig snak lige ud ad landevejen. Det sociale ansvar er ikke en nedskrevet politik, men en virksomhedskultur praktiseret i det daglige. Michael Jørgensen indrømmer gerne, at social ansvarlighed er en god forretning. Giv mennesker en chance, og de bliver loyale og dygtige medarbejdere.
Både pris og streamer!
Helge Jørgensen fortæller, at det var et stort øjeblik, da fanfaren lød og prisvinderen tonede frem på storskærmen i Øksnehallen.
“Ud over skulpturen med de to fugle fik vi sørme også streamere til at sætte på bilerne. Det troede jeg, vi selv skulle hjem og bekoste,” siger Helge Jørgensen med en larmende latter.
Læs også portrættet af Helge Jørgensen 
www.helge-michael.dk
www.netvaerksprisen.dk   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.