Det at være "Miss Aarhus" er ikke forbeholdt etnisk danske kvinder – det er klart. Men det får en ekstra understregning på lørdag aften kl. 18-23, når årets konkurrence foregår i Globus1.
Der må gerne være noget multikulturelt i konkurrencen, siger arrangøren Unge4Unge, som også er fra det multikulturelle miljø i Vestbyen.
"Vi ønsker, at alle kulturer, nationaliteter, baggrunde, områder m.m. kan mødes denne dag og få en superhyggelig aften. Og så er det vel også multikulturelt, når deltagerne på dagen skal fremvise hvad der er traditionelt beklædning for dem – vi lærer om hinandens kulturer," fortæller Sabrin Lee Al-Zaidi.
Hun er den ene af fire unge kvinder i Unge4Unge, som står bag afviklingen af det store show. De tre andre er Sigga Jallow, Zahraa Al-Saadi og Rana Tawfik Al Saad.
"Et af vores mål med Miss Århus er at afspejle det multikulturelle samfund, som Århus nu engang er. Derfor synes vi det er fantastisk, at så mange skønne piger med forskellige baggrunde ville deltage," tilføjer Sabrin.

4500 følgere på Facebook
"Vi sad egentlig bare og snakkede om det helt tilfældigt en aften. For to år siden samarbejdede vi med foreningen Be There for Each Other om at arrangere pigefestival, men denne gang ville vi bare prøve noget nyt. Så vi startede bare med at lave en gruppe på Facebook, hvor interesserede piger kunne præsentere sig. Gruppen har fået over 4500 følgere på siden, og mange i byen snakker om vores arrangement," siger Sabrin og venter derfor flere hundrede til finalen.

Det er et velgørenhedsarrangement, idet hele overskuddet går til Dansk Flygtningehjælp. Billetterne koster 60 kroner i forsalg – du kan få en vejledning til forsalg via Mobile Pay via Facebookgruppen.
Ni finalister kæmper
Og så til finalisterne. Du kan se en fotoserie med finalisterne i Lokalavisen – hvor der også er en kort beskrivelse af pigernes baggrunde. Det er virkeligt multikulturelle danske piger – der er træk fra Grønland, Grækenland, Pakistan, Libanon, Kina, Kurdistan, Eritrea, Tyrkiet og naturligvis Danmark.
De ni er udvalgt på den måde, at Facebookgruppens mange medlemmer har givet hver af dem "likes", og de ti med flest likes er gået videre til finalen. Der var egentlig 12 finalister, men tre er sprunget fra af private årsager. 
Deltagerne er i alderen 15-25 år. Deltagerne skal fremvise deres traditionelle tøj og en aftenkjole til at gå på catwalk med. Endvidere skal de forberede et talent, de skal vise. Sluttelig skal de også svare på nogle spørgsmål fra dommere. Vinderen vinder titlen som Miss Århus 2016 samt 5000 kr.
Til artiklen her har vi udvalgt billeder af tre tilfældige af kandidaterne.
Stort show med bla. USO
Arrangørerne lover, at det bliver et forrygende show med underholdning, konkurrencer og miss-finale.
Blandt andet kommer top-rapperen USO.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.