Da Gitte Bitsch Sørensen flyttede ind i Odinsgården for to et halvt år siden, havde der ikke været aktiviteter i årevis. Nu er alle ivrige efter at være med til noget.
”Jeg har lidt travlt,” siger hun, da jeg opsøger hende. ”Der er banko i morgen. Fint, at folk vil i gang med aktiviteter, men de må også selv gøre noget. Jeg har afgivet nogle af mine opgaver”.
Odinsgården på Stenaldervej er en af de mindste afdelinger i Brabrand Boligforening. ”Men jeg skal love for, at folk er kommet i gang,” siger hun.
Ene i bestyrelsen
Det hele startede sidste år, hvor Gitte var ene om at være afdelingsbestyrelse. Da arrangerede hun et møde med Brabrand Boligforenings beboerrådgivere og gik forinden rundt og bankede på hos alle for at spørge, om der var idéer til aktiviteter og for at få fat i folk, der ville være med. For så ville Gitte skaffe penge.
Beboerne i Thorsbjerg og Holmstrup inviteres med, mens Holmstrup yder økonomisk støtte.  Det har resulteret i en mængde aktiviteter:
Nu er der startet fitness op. Her har været en del udgifter til udstyr. Et tegne-, male- og sykursus er også startet op. Der er både syning for folk med tommelfingre på hver hånd, og maraton-syning. For børnene er der syning af dukketøj og bamser. Så er der en bankoklub.
De unge får ansvar
Til januar starter ungdomsaktiviteter under mottoet: ”Den du har haft det sjovt sammen med, mobber du ikke”. Unge fra alle tre afdelinger inviteres. Ved at give de unge ansvar for området forebygges kriminalitet.
”Kend min far og mor” hedder et netværk for småbørnsfamilier. Der kommer også naturvandringer i området, hvor en beboer vil undervise. Der er afholdt sommerfest og aktivitetsdag, og den kommende juletræsfest bliver et tilløbsstykke.
Folk har lyst til at blive boende
Jeg spørger, hvorfor alle de aktiviteter er kommet op at stå nu. Gitte tøver lidt og svarer: ”Der er en meget heldig beboersammensætning for tiden. Man troede, folk havde nok i sig selv, men det passer ikke. Folk bliver her, fordi de har lyst til at blive boende. Det falder sammen med renoveringen og et godt sammenhold. Til sommerfesten og aktivitetsdagen var jeg meget imponeret over hjælpen fra nogle unge studerende. Der er sket en dejlig forbedring inden for de sidste to år. Alt var klappet og klart, da den nye afdelingsbestyrelse trådte til,” slutter Gitte.
Læs om Odinsgården

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.