“Alle ledige kommer i arbejde.” Så kontant beskriver Steffen Thomsen arbejdsmarkedssituationen i Vestbyen: “Statistikkerne er ikke opdateret, og situationen er en helt anden end for bare et år siden.”
Steffen Thomsen er sekretariatschef i Brabrand Erhvervsforening, hvor han bl.a. står for arbejdet i urbanprojektet Erhvervsambassaden.
Og Steffen Thomsen har et aktuelt råd til ledige, der har haft problemer med at komme ind på arbejdsmarkedet: “Erkend, at det ikke længere er svært, og at alle i dag kan få en chance. Henvend dig f.eks. til Jobkomite i Bazar Vest.”
Sekretariatschef: Det handler om engagement og samarbejde
Erhvervsambassaden står for samarbejde om udvikling i lokalområdet. Den bygger på virksomhedernes engagement i et lokalområde, der ved projektstarten for fire år siden havde mange ledige.
“Den investering i lokalt samarbejde lønner sig nu for Vestbyens virksomheder, som kan få arbejdskraft,” gør Steffen Thomsen opmærksom på. Han understreger med overbevisning i stemmen, at der er fælles interesser mellem alle parter i lokalområdet. Samarbejde er en afgørende forudsætning for at løfte både boliger og erhverv i lokalområder ud af problemer.
Det nytter meget!
“Vi slår kræfterne sammen for at løfte Vestbyens image og for at gøre bydelen attraktiv at bo i og at drive erhvervsvirksomhed i. Der er allerede sket meget på erhvervssiden. Tomme erhvervslokaler er blevet gode erhvervsområder. Ud over mange transportvirksomheder udbygges med flere vidensarbejdspladser for især rådgivning om personaleforhold.”
Erhvervsambassaden har fostret ideen til gågadeforløbet i helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj og har samarbejdet med mange andre Urban-projekter.
Erhvervsambassaden er sikret finansiering til at fortsætte efter Urban. Arbejdet drejer sig ifølge Steffen Thomsen om samarbejdsrelationer. Det er ligegyldigt, hvem der opnår resultater. Alle nyder i sidste ende godt af det.
Link til Jobkomite: www.jobkomite.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.