Ghettoudvalget – eller rettere regeringens programbestyrelse – mødtes forleden i Vollsmose i Odense for at få nye input fra eksperterne.
Vollsmose har selv gjort noget af det, der er på vej med helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj: bygget hele boligblokke om til andet brug. Det er der kommet mange kontorer ud af i Vollsmose, og erfaringerne er gode. Også med at få arbejdsløse i arbejde.
“Der er kommet flere med anden etnisk baggrund i arbejde, og dermed er der kommet flere ressourcestærke beboere, der har overskud til at deltage i udviklingen af området,” siger Inger Aagaard fra Egeparken i Vollsmose ifølge Nyhedsavisen.
Frankrig opløser boligområder
På mødet blev de mere radikale ændringer i Frankrig trukket frem. Her er hele boligområder blevet opløst, og der er sket en spredning, så de almene boliger i højere grad blander sig med andre boligformer.
“I Frankrig går man væsentligt mere hårdhændet til værks end tidligere. Udlandet er i det hele taget langt mindre berøringsangst over for at lave radikale forandringer,” sagde Jørgen Nue Møller, som er formand for ghettoudvalget.
Fakta
Gellerupparken er en af 25 boligområder med ghetto-problemer, som regeringens programbestyrelse har udpeget.
I det østlige Jylland gælder dette også: Sebbersundvej i Aalborg, Gl. Jennumparken i Randers, Sundparken i Horsens og Løget By og Finlandsparken i Vejle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.