Der har været to store begivenheder for Gellerup Fællesråd i 2007.
Den første var Projektet 8220Naboskab, som begyndte i slutningen af 2006, og som blev afsluttet med en grillfest ved Brabrandsøen i august 2007.
”Den aften hyggede borgerne fra hele Brabrand sig og mødes på tværs af de sædvanlige skel,” fortæller Helle Hansen, ”og på den måde blev der skabt nye kontakter, som for eksempel et par fra Gl. Brabrand, der gerne ville vises rundt i Bazar Vest af lokale fra Gellerupområdet.
Den anden store begivenhed var musikarrangementet ”Blok Party” i juni under festivalen Gang i Gellerup. Her fik langt over 1000 mennesker en festlig oplevelse midt i Gellerupparken. Det viste, hvordan den slags aktiviteter kan forløbe positivt og til glæde for alle.
Lærer af Sønderbro
Lige nu arbejder Gellerup Fællesråd med udveksling af erfaringer fra Sønderbro i Horsens, der kalder sig Danmarks bedste ghetto. ”Her kan vi lære om blandt andet borgerinddragelse, som de har haft stor succes med,” konstaterer Helle Hansen.
Fremtiden for Gellerup Fællesråd byder på arbejde med helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, som blev vedtaget i byrådet kort før jul, og i den forbindelse inddragelse af borgerne. Desuden er Urban-projektet nu afsluttet, og så skal der følges op på de mange projekter.

”Det er vigtigt, at der bliver holdt fast i arbejdet med at inddrage borgerne og gøre dem aktive i deres egen bydel,” fastslår Helle Hansen.  
Blok party: www.gangigellerup.dk
8220Naboskab: www.8220nabo.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.