Portræt af Allan Fisker, som skaber værdi af det, vi andre kasserer


Signalement: 64 år ung, spinkel af bygning, store barkede næver og kæmpestort hjerte. Kendt af Gud og hver mand.
"Jeg kender ikke alle, der kender mig", siger Allan og forklarer leende: "Man snakker jo om de mærkelige!"
Fra skrot til hjælp
Allan Fisker er stadig på banen med sit store nødhjælpsarbejde. Han har sendt symaskiner til Afrika, tøj til Rumænien, porcelæn til Polen, inventar til børnehaver i Tanzania. En særlig plads i hans hjerte har et børnehjem i Letland, der blev startet af Ludmilla med 15 børn i hendes eget hjem. Nu er bygget et nyt hjem for 85 børn.
Kvinder i Tanzania må bruge en formiddag på at bære vand hjem. Resolut istandsætter Allan 30 cykeltrailere til dem. Arbejdsløse i Ukraine skaffer han værktøj. Som uddannet smed reparerer han kasseret værktøj: Af et hammerhoved, en teaktræspind fra en stol, en spændeskive og en fransk skrue skaber Allans indre ’Ole Opfinder’ og effektive hænder et stykke værktøj af bedre kvalitet end nyt.
Gud hjalp Allan
Født og opvokset i Grindsted med kort achillessene gik han ikke, før han var 5 år. Derefter brugte han ortopæiske fodtøj, indtil Gud helbredte ham. Det samme skete med moderens kræftsygdom efter forbøn. For Allan som personligt troende er det nøgterne konstateringer, der gør hans øjne våde. Men karakteristisk for Allan skifter han hurtigt til et kæmpesmil med en god historie.
Mildt og venligt fortæller Allan om sit nødhjælpsarbejde og sin tro uden at provokere til andet end tilhørerens egen eftertanke.
Et arbejdsliv og en rig tilværelse
Som smedesvend startede Allan på Grindstedværket. Efter job på bilværksteder, brødfabrik og som DSB-vognmand, alt-mulig-mand i supermarked, formbygger og pedel kom han igen til Grindstedværket, men denne gang i Århus som kontorbud og meget andet. Han mindes endnu med glæden lysende i hele ansigtet kollegernes afsked for ham. "Da fældede jeg et par tårer" griner Allan himmelhøjt.
Allan holder mange foredrag. Der giver bidrag til hans arbejde fra tilfredse arrangører. Mange har støttet og hædret Allan for hans arbejde. Den første ’Årets Østjyde’ har fået pris fra Danfoss Jubilæumsfond, Serapionsordenen, og som den første fik han SIDs (nu 3 F) holdningspris.
Hans indsats er imponerende: Udsendelse af 2½ fyrrefodscontainere om året til nødhjælp, op til 90 tons på 3 år; metalskrot for 10.000 kr. om året til finansiering af transport. Siden april er 1100 kasser klar, ud over afsendt værktøj til Ukraine og effekter til Blå Kors’ genbrugsbutik
Allan lever af sin efterløn, men føler sig rig. "Også på ting!" storgriner han i sin propfyldte kælder.
Har du brug for et slogan, er Allan leveringsdygtig. Han skriver digte. Kontakt ham for at høre ham selv fortælle. Hans honorar for et foredrag er "et glas vand og transportomkostninger dækket". Men hvis man er tilfreds, må man gerne støtte hans arbejde med et bidrag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.