Så er det store gårdmandsprojekt – Meyer’ne – i gang.
 ”I løbet af de tre år, Meyerordningen foreløbig skal vare, vil Gellerup og Toveshøj komme til at se renere og pænere ud,” siger projektleder Theo van Driessche. ”Håbet er, at beboerne får selvdisciplin, selv begynder at tænke og lærer at behandle affaldet rigtigt, så vi kan gå over til det mere vejledende og praktiske,” fortsætter han.
”En Meyer er en vicevært, der rydder op, fejer og fortæller beboerne, at de ikke skal svine, og hvor affaldet skal ligge,” forklarer Theo.
Projektet er startet, og i løbet af vinteren bliver holdet på 22 mand. Dertil kommer Theo som projektleder og en projektassistent, der snart ansættes.
Selv har Theo van Driessche store erfaringer fra erhvervslivet, hvor han har arbejdet med alt inden for organisation bl.a. både ledelse og adfærdsændring. Projektassistenten skal hjælpe til med at lede de 22 mand. Alle 22 er fleksjobbere, som kun skal arbejde det antal timer, de kan magte. Halvdelen bor i området, resten i nærheden.
Miljø og adfærdsændring
Meyerne skal kun arbejde med miljøopgaver og medvirke til en adfærdsændring i over for miljøet. ”I givet fald skal de også påtage sig en ”opdragende” funktion over for områdets mange børn og unge,” tilføjer han. Meyerne skal koncentrere sig om affaldsøer, opgange og de grønne områder og yde kvalitet og service. Der er også planer om oprettelse af en genbrugsstation.
Theo slutter: ”Vi er blevet godt modtaget. Folk er glade for, der bliver ryddet op og lægger mærke til, når vi har været der og gjort det pænt.”  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.