Trods en hård start på livet med en baggrund som flygtning og en kamp for at komme ind på den danske arbejdsmarked har Bushra Alwan, som er 41 år, formået og klaret at stå på egne ben. Bushra har nemlig åbnet sin egen skønhedsklinik “Dahlia” på Åbogade 3, i Århus Nord.

Som 21-årig kom Bushra og hendes familie til Danmark i 1986 som flygtninge fra Irak, men havde boet i andre lande. Hendes utrygge og ustabile liv blev forbedret. I flygtningelejren mødte hun sin nuværende mand, som har støttet hende siden. Sammen har de tre børn. Familien bor nu i Fjældevænget.

Med en drøm om at være læge gik Bushra i gang med at lære dansk. Hun fandt dog hurtigt ud af, at hendes studentereksamen fra Irak ikke kunne godkendes. Hun begyndte på teknisk skole for at læse til optiker, men fik masse af afslag, da hun skulle finde en praktikplads.
“Jeg fik at vide af arbejdsgiveren, at de ikke vil have mig, fordi jeg er udlænding,” siger hun.
Jeg kan lide at bestemme selv
I 1997 kom Bushra i gang med en kosmetologuddannelse, og det lykkes hende at blive ansat derefter. Et job, som hun var glad for, men som hun siger: “Jeg kan lide at bestemme selv”. Derfor valgte hun at åbne sin egen klinik.
Du kan finde Bushras skønhedsklinik ”Dahlia” på adressen: Åbogade 3, 8200 Århus N.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.