“En deltager i vores lektiehjælpsprojekt manglede hjælp til et matematikproblem. Men så hentede jeg da bare Boligselskabets regnskabschef ned fra hans kontor til at klare den sag,” fortæller Pia Mortensen med en glad latter over, at et helt konkret boligsocialt problem kan løses ved spontant mix af resurser på tværs af alt muligt.
Pia Mortensen er boligsocial medarbejder i Bispehaven under Boligselskabet Præstehaven og samtidigt leder af Bispehavens aktivitetscenter ’Trivselshuset’.
Aarhusvest-portalen har besøgt Pia Mortensen i sin søgning efter det lokale projektmagerværksted, som Urbanprogrammet sluttede med at udtrykke behov for.
Projektmager som dirigent for samspil
Pia Mortensen er projektmager. Hun tager selv fat og nøjes ikke med råd og vejledning. “Et projekt kræver samspil,” kommer det med overbevisning fra Pia Mortensen: “Projektarbejde skal samle lokale og professionelle udefra. De lokale skal ikke belemres med ansøgninger om projektstøtte og andet papirarbejde, hvis jeg eller en anden kan gøre det hurtigere og nemmere.”
Som eksempel nævner Pia Mortensen projektet ’Outsiders2Insiders’ for unge i Bispehaveområdet. De fire unge initiativtagere til projektet blev projektmedarbejdere i jobtræning og siden ansat af Boligselskabet og Oplysningsforbundet FO. Der blev tilknyttet en professionel projektleder og socialrådgiver. Derudover blev 12 unge knyttet til projektet som frivillige.
Resultater
Et af projektets varige resultater er en fodboldklub. Men for Pia Mortensen er det også væsentligt, at to af de fire unge initiativtagere nu er i ordinære job, og at de 2 andre under uddannelse. Nogle af de 12 frivillige fik arbejde ved de bygningsfirmaer, der deltog i renoveringen af Bispehaven.
Støtte til en boligsocial helhedsplan på vej?
Pia Mortensen slår beklagende ud med hænderne: “Der er desværre ikke flere penge til projektet, men jeg håber,” – og nu er kraften tilbage i hænderne – “at vi kan få gang i det igen med ny økonomisk støtte. Vi venter på svar på en ansøgning om midler til en stor boligsocial helhedsplan for området.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.