Læsehesten er “byens eneste nonprofit antikvariat”.
”Det kalder vi os, indtil andre siger noget andet,” fortæller Lars Eg med et grin den dag, borgerportalen kommer forbi for at se på Læsehesten i Holmstrup. Den har til huse i et lokale stoppet med reoler, der bugner med bøger, tegneserier, ugeblade, plader, videobånd og enkelte DVDer, som der efterhånden også er ved at komme. Lige ved siden af ligger lokalerne for afdelingsbestyrelsen i Holmstrup, så Lars kan ordne alt muligt praktisk, samtidigt med han holder åbent i Læsehesten.  Antikvariatet har åbent hver onsdag kl. 18-20 og passes på skift af Lars Eg og Rudolf Bay.
Besøg
Antallet af besøgende varierer meget, men den aften varer det ikke længe, inden Britta dukker op og siger: ”Jeg afleverer to bøger. Må jeg tage nogle sangbøger med?” Lidt efter spørger hun, om hun også må få nogle ugeblade. Det hele ender med, at hun spørger: ”Er det i orden, jeg tager 12 ugeblade med?”. Da hun er gået fortæller Lars: ”Det foregår efter princippet med bytte. Man skal helst komme med noget. Ellers sælger vi bøgerne fra 10 kr. og opefter. Triviallitteratur er næsten værdiløs. Stort set har vi alle mulige slags bøger. Det siger noget, om hvad folk læser i Holmstrup. Genbrugspladsen leverer også til os. Hvorfor smide det væk, som andre kan bruge? Her kommer f. eks. studerende og henter ting, de kan have nytte af.”
Historie
Lars kan ikke svare på, om de er kommet til at sælge noget af virkelig værdi for få penge. I øvrigt nævner han, at forretningen startede i 1989 og har ligget tre forskellige steder. Det værste er, at Sven Erik, der satte bøger på plads, for nylig er død i alt for ung en alder, men der kommer måske en afløser.
Imens er næste kunde dukket op.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.