“Jeg frygter, at en løsgående kamphund før eller siden forgriber sig på et barn med en kanin i favnen,” siger Mohammad El Chafei, der er medlem af afdelingsbestyrelsen i Bispehaven.
På legepladsen Bygården ved Bispehaven holdes kaniner, og når vejret er til det, ynder børn at opholde sig udendørs med deres kaniner.
Nogle hundeejere mangler respekt for andre bebboere
Mohammad El Chafei har til beboerbladet FællesBladet fortalt om voksende problemer med hundehold, som er tilladt i Bispehaven. Der findes ansvarsfulde hundeejere, men nogle hundeejere mangler respekt for andre beboere. Det giver boligafdelingen problemer med efterladenskaber og løsgående hunde til gene – eller fare – for andre.
Over for FællesBladet påpeger Mohammad El Chafei, at enkelte hundeejeres hensynsløshed over for andre beboere kan resultere i et generelt hundeforbud i Bispehaven, – men at ingen ønsker, det skal komme så vidt.
Kamphunde som faste gæster
Det er især kamphunde, der giver problemer. Mohammad El Chafei oplyser til Aarhusvest-portalen, at ejere af kamphunde fra områder, hvor hundehold ikke er tilladt, bruger Bispehaven som opholdssted for deres kamphund: “Man aftaler med en kammerat i Bispehaven, at ens kamphund kan opholde sig her for at undgå klager over hunden, hvor man selv bor.”
“Jeg håber, at debat om problemer kan føre med sig, at alle hundeejere får orden i tingene. Både i forhold til de almindelige regler for at have hund og i forhold til Bispehavens betingelser for at holde hund i boligafdelingen.”
Hundetoiletter forsvandt ved renovering
Mohammad El Chafei morer sig lidt over at have fået den reaktion på artiklen, at der jo mangler hundetoiletter. “Vi har haft hundetoiletter, men de forsvandt i forbindelse med renoveringen. Men de skal nok komme igen,” lover han i håb om, at de også vil blive benyttet.
Kamphunde problem flere steder
Det fremgår af Århus Stiftstidende, at også andre almene boligafdelinger har problemer med kamphunde. Avisen kan fortælle, at forbud mod kamphunde er vedtaget i boligafdelinger i Højbjerg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.