I den forgangne uge gik en bølge af ballade og ildspåsættelser over landet. Bazar Vest, Gellerup og Bispehaven i Århus Vest var blandt de ramte områder.
Mange handlende i Bazar Vest
Et besøg i Bazar Vest lørdagen efter viste ingen tegn på uro eller ødelæggelser. Biler kørte langsomt rundt på en overflydt parkeringsplads for at finde en ledig bås. Inde i Bazaren var trængsel på gange og køer ved forretninger. Som borgerjournalist burde man spørge nogen om noget: “Hvem tror du, ballademagerne er?”, “Hvorfor tror du, det skete?”, “Hvordan mener du, der kan sættes en stopper for den slags?”, “Hvilke forebyggende foranstaltninger er der behov for?”
Det virker ganske overflødigt at spørge, om folk føler sig trygge ved at handle i Bazar Vest denne lørdag. Som borgerjournalist vælger jeg bare at være der – og nyde en helt normal lørdag med handel og hygge i Bazar Vest. Uden at minde nogen om uroligheder, hvorfra sporene for længst er fjernet. Muligvis snakkes der om det over kaffekopperne i cafelokaler fyldt til sidste plads. Men jeg stiller mig ikke op for at vente på, at en stol bliver ledig. Jeg fortsætter min lørdagstur.
Det normale normalt i Gellerup
På gangbroen over Edwin Rarhsvej ligger rester af et bål. Efter en times spadseretur i Gellerupparken er det de eneste spor, der springer i øjnene. Bortset fra en større vognpark ved Brabrand Boligforenings administrationsbygning af biler fra et firma, der rydder op efter brandskader. Administrationsbygningen havde været udsat for ildspåsættelse, og jeg hører senere om udbrændte affaldscontainere på især Lottesvej.
Men på den store gyngecirkel på Fælleden er et større antal børn i ’fuldt sving’ godt hjulpet af forældre. På gangarealer og stier er folk på vej hjem med indkøbsposer eller ude at gå tur med børn i klapvogne eller ved hånden. Blok og kuglepen bliver igen i lommen.
En spadseretur i Gellerupparken og Toveshøj overbeviser stilfærdigt om, at det normale også er normalt her. En lørdag efter en dramatisk uge.
Hvad gør kommune og myndigheder?
Aarhusvest-portalen følger, hvordan kommune og myndigheder handler, for at Gellerupområdet ikke igen udsættes for den slags ballade og brandstiftelser.
Afdelingsbestyrelserne i Gellerupparken og Toveshøj handlede omgående med henvendelse til beboerne. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.