Kontaktstedet, som ligger overfor City Vest, og hvor Unge 4 Unge holder til, havde fredag et meget interessant møde, med et hold studerende fra DIS(Danish Institute For Study Abroad), fra Københavns Universitet.
Det er et hold betående af ca. 20 studerende fra næsten alle kanter af verden, men primært USA. De læser til dagligt på Imigrations- og Minoritets Studier, hvor de som udvekslingsstuderende tager et semester.
Unge 4 Unge viste gæsterne rundt i Gellerup, hvor de også nåede omkring Cirkus Tværs, Globus1 og selve kontaktstedet, hvor der blev udvekslet tanker og ideer over et spil pool.
De unge var guider og fortalte om deres oplevelser om at bo i Gellerup – både på godt og ondt – og bl.a. om, mediedækningen af området, som efter deres mening, ret tit og ofte er fejlfortalt.
Cheyenne Gleason, som er en af de studerende fra DIS, synes at der burde være et Unge 4 Unge alle steder, for det er efter hendes mening en ideal måde at møde de lokale unge på, og det giver samtidig et realistisk billede af hvem de er.
”Jeg synes det er en meget god ide med at involvere de unge i området, og lad dem fortælle hvordan de har det og hvilken overvejelser de gør sig som etniske minoriteter i Danmark. Det er fedt at se en masse unge støtte hinanden og tage ansvar for deres lokalområde,” siger Cheyenne Gleason som er amerikaner fra New York State.
Det er godt at have besøg
Dagligleder af kontaktstedet, Mustafa Jama på 26, er meget glad for at have besøg fra de studerende, og er sikker på at det giver et indtryk på de unge, at en masse studerende fra mange steder af verden interessere sig, for netop deres område.
”Det er et godt møde, for jeg er sikker på at de vil gå herfra med en bedre forståelse for, hvordan vi lever i Gellerup. Det er nogle gange de små ting, der sætter tanker i gang hos folk, og får dem til at tænke anderledes,” siger Mustafa Jama, der i flere år har rådgivet de unge lige fra skoleproblemer til stofmisbrug.
En succes der muligvis bliver til tradition
Anne Mette Christiansen, lektor ved DIS, er meget positiv for mødet og håber at der i fremtiden bliver udvekslet mange flere tanker og ideer på tværs.
Hun mener, at det er en lærerig proces, for hendes studerende at opleve virkeligheden i Gellerup. Fordi de stifter bekendtskab med området, hvilket er med til at give dem et bedre billede af hvilke individer, som bor her.
”Vi vil i fremtiden satse på at lave mere udveksling på tværs. Vi håber også at Unge 4 Unge en dag vil komme og besøge os,” siger lektor Anne Mette Christiansen med et smil. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.