“Tak til alle, der har været med til at sende et signal om at stå sammen om at stoppe ballade og brandstiftelse.”
Der er varme i borgmester Nicolai Wammens stemme, da han på årsmødet i Samvirket i Gellerup og Toveshøj giver udtryk for taknemmelighed og beundring for den indsats, der er ydet for at stoppe uroligheder i vinterferieugen.
Værdi og styrke i samarbejde med deltagelse af frivillige
Borgmesteren er ekstraordinært mødt op til årsmødet for at udtrykke sin anerkendelse på kommunens vegne af samarbejdet mellem kommunale institutioner, politi, foreninger og ikke mindst frivillige. Det beviste sit værd og sin styrke under begivenhederne.
Også socialrådmand Gert Bjerregaard er til stede med ros til alle og især frivillige, der har ydet en indsats. Han glæder sig over de mange, der har bakket op for at bringe urolighederne til ophør. Rådmanden opfordrer til at holde fast i engagementet: “Der er styrke i at stå sammen i et område.” Efter indlægget må han igen til mobiltelefonen.
Efterforskning og sigtelser
Lederen af Socialcenter Vest Gitte Krogh bekræfter, at mange frivillige har hjulpet området gennem en urolig periode. Hun oplyser, at politiet er i gang med efterforskning, og at der er sigtelser på vej for brandstiftelse og anden kriminalitet.
På talefod uden uniformer og blå blink 
Lederen af Politiet i Århus Vest Jens Espensen deltager i årsmødet som fast deltager i samvirkets arbejde. Han takkede for samarbejdet, som han fandt afgørende for at begrænse uroligheder og skader. “Vi gjorde klogt i at deltage i samarbejdet i civil og holde uniformer og blå blink væk for at komme på talefod med de unge,” konstaterer Jens Espensen med overbevisning.
At det lykkedes med at komme på talefod, illustrerer Jens Espensen med at berette, at en betjent udefra efter en aften under uroligheder havde sagt: “Er det ikke værre!”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.