Beboerne i Gellerupparken frygter helt ubegrundet, at deres husleje stiger, fordi ”der venter beboerne i Gellerupparken en regning på millioner af kroner for hærværk i forbindelse med urolighederne”.
Denne oplysning, som stammer fra TV2 Østjylland, er imidlertid helt forkert, og afdelingsformand Helle Hansen kan berolige lejerne med, at hele balladen i selve Gellerupparken kan gøres op i to brændte aviscontainere og to røde papirkurve!
”Det er ikke bare misforståelser mediernes side – det er faktisk skrevet mod bedre vidende, fordi vi har fortalt dem, hvordan det hænger sammen,” siger Helle Hansen.
Puster til ilden
Hun er specielt træt af TV2 Østjylland, som hun mener har været med til at puste til ilden. Hun hørte, at stationen en dag sendte tre optagehold til Gellerup med det ene formål at finde nogle unge, der syntes det var godt, at tegneren Kurt Westergaard var blevet truet.
Hun har også været efter Jyllands-Posten og Århus Stiftstidende for at tage helt fejl af geografien og eksempelvis skrive ”Det nordlige Gellerup,” når sagen imidlertid handler om Holmstrup. De to tunesere blev heller ikke som oplyst i medierne anholdt i Gellerupparken, men i Toveshøj.
”Men TV2 Østjylland var værst, fordi de misinformerede mod bedre vidende.”
Eksempelvis sendte Helle Hansen på afdelingens vegne et åbent brev ud om det faktiske antal brande – og en ros til de frivillige kræfter, der var med til at skabe tryghed i området. TV-stationens hjemmeside viderebragte rosen – men nævnte ikke det korrekte antal brande i parken.
På hjemmesiden stod der fortsat søndag den 24. februar ”Gellerup i flammer”.
Mandag skrev hun til TV-stationen og krævede en berigtigelse fra TV-stationen. Den kom da også i den sene aftenudsendelse. 
Men på hjemmesiden var Gellerup fortsat i “flammer”. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.