Borgmester Nicolai Wammen og ejeren af Bazar Vest Olav de Linde tager onsdag den 26. marts første spadestik til den store udvidelse af Bazar Vest. Og da de nu er kommet godt i gang, tager de også andet og tredje: Byggeriet er startet og forventes afsluttet i januar 2009.
Den 9000 m2 store tilbygning skal rumme en værkstedsbazar, men også større forretninger med møbler, malervarer og genbrug.
En glad og stolt borgmester
“Bazar Vest har udviklet sig til et ’brand’, der forbindes med Århus’” siger en glad borgmester i sin tale med stolthed: “Bazaren er allerede en gevinst for Århus som unikt indkøbssted. Den er fuld af oplevelser og engagement, – et sted, man har lyst til at komme. Mangfoldighed, oplevelser og høj kvalitet er kendetegnende for Bazaren. Den er en gevinst for nydanskere, som har skabt sig et livsgrundlag i Bazarens erhvervsmuligheder.” Borgmesteren lægger heller ikke skjul på sin glæde over, at Bazaren også efterhånden er blevet en fortjent gevinst for ejeren Olav de Linde.
Integration over disken
Olav de Linde erindrer i sin tale det store potentiale, han så, da ideen til bazaren opstod. Og trods en svær periode i starten viste det sig da også, at skibet blev sødygtigt: “Det er blevet et anderledes indkøbssted, hvor dufte, lyde, synsindtryk og stemninger går op i en højere enhed, – et kulturelt mødested i dagligstueform.”
“Bazaren er integration hen over disken,” konstaterer Olav de Linde nøgternt og uden at hæve stemmen. Og han fortsætter med at videregive erfaringer: “Indvandrere er gode iværksætter og motiveres af en gulerod. Folk uden uddannelse kan drive en forretning. Man tager ved lære af de ting, der sker i Bazaren, fordi de har konsekvenser.”
– og så blev der gravet og spist lagkage
Elever fra 0. klasse på Toushøjskolen er spændte på at se borgmesteren. De synger om katten, der danser tango, om appelsiner fra Italien, om kokosnødder fra Tahiti, om gulerødder fra Danmark og om børn fra Toushøjskolen. Efter at have hjulpet borgmesteren og Olav de Linde med at grave spadestik viser de lagkagerne fra Almoluk Kager behørig og fortjent opmærksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.