En ny højskole er på vej i Gellerup. Naturligt nok kaldet Gellerup Højskole.
”Naturvidenskab og teknik er ikke så almindeligt på højskoler,” siger projektleder Kasper Graarup. ”Andre satser alle på formidling af forskellige former for kultur, så Gellerup Højskole, der forventes at starte 1/1 2009, får sin helt specielle faglige profil.
Men det er gamle tanker, som føres videre i en ny skikkelse. Der bliver tale om HF-enkeltfag, og uddannelsessamarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet.
Arbejdet vil komme til at dreje sig om fælles opgaver med inddragelse af industriens problemstillinger i forbindelse med naturfag og teknik. Kontakten er knyttet til erhvervs- og professionsskoler, bl.a. University College Nordjylland, (det tidligere lærerseminarium i Aalborg.) “Vi vil satse på naturvidenskabelig dannelse. Dannelse er viden om den verden, der omgiver os. Her vil vi orientere os mere mod den naturgivne, mens andre højskoler retter sig mod den sociale verden,” forklarer Kasper Graarup.
Sommerkurser på Nordgårdskolen
Foreløbig er planerne for sommerkurser på Nordgårdskolen vidt fremme. Kurserne vil blive rettet mod familier – og desuden er der kurser om uddannelse. Sommerkurserne bliver gratis.
Højskolens hjemmeside www.gelleruphojskole.dk er under opbygning og vil inden længe orientere nærmere om sommerkurserne.
Formålet
Kasper Graarup fortæller videre, at Gellerup Højskole er et projekt under Det boligsociale Fællessekretariat, og finansieres af Landsbyggefonden, boligforeningerne i Århus og Århus Kommune. Den ledes af et repræsentantskab især udpeget af boligforeningerne i Århus.
”Formålet er at give et socialt belastet område et løft, og at få tilstrømning til og fra stedet,” siger han videre.
”Herved kan skabes fællesskab på tværs af skel. Skeptikerne siger: I får det aldrig til at lykkes, og I vil aldrig kunne få nogen til at komme til Gellerup. Men det kan vi,” slutter Kasper Graarup. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.