“Det var sjovt, og vi lærte noget på kurset,” siger Sarah. Layal nikker, men tilføjer vredt: “Selv om der var to irriterende drenge med.”  Layal og Sarah genemførte som de eneste piger DGI’s unglederkursus i marts.
I praktik som ungledere
Vi møder Layal og Sarah i Globus1 en fredag eftermiddag, hvor de netop har været i gang som praktikanter hos Gellerup Idrætsforening i aktiviteten ’Leg og tummel’. De to piger hjælper med aktiviteter for børn indtil 8 år. Der er ’Leg og tummel’ om fredagen fra kl. 15 til 17 i Globus1. Desuden er Layal og Sarah med ved Idrætsforeningens åbent hus arrangement en lørdag om måneden med skiftende instruktører.
Praktikperioden er foreløbigt indtil sommerferien, men begge håber på og regner med en aftale om at fortsætte året ud.
Flere kurser
Samtidigt fortsætter Layal og Sarah deres teoretiske uddannelse som ungledere. De skal i maj på et Team Track kursus for at øge deres viden om småbørn i idræt. Sarah vil i september deltage i et 3-dages kursus til idrætsinstruktør. Layal er også interesseret, men overvejer stadig. Sarah har allerede kurser i fitness og yoga på ønskesedlen.
Badmintontræner og pædagog
Layal er selv aktiv fodboldspiller, mens Sarah dyrker både fodbold, basketball og badminton. Netop i badminton har Sarah vundet turnering i sin badmintonklub, Brabrand Idrætsforening. Hun håber, at hendes uddannelse som ungleder kan føre til, at hun bliver hjælpetræner i badminton til efteråret.
Layals mål er at komme ind på pædagoguddannelsen.
“Man lærer at undervise”
Layal og Sarah fremhæver begge, at kurset i marts lærte dem at undervise. Især har de heftet sig ved, at man i undervisning skal være positiv i stedet for negativ. “Det virker, når vi er i praktik i idrætsforeningen,” konstaterer de samstemmende.
DGI planlægger at udbyde unglederkurset til et hold udelukkende med piger. Det mener Layal og Sarah er en god ide. Der vil komme flere piger til et rent pigehold. De er enige om at anbefale kurset til andre: “Man får meget ud af det.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.