Det var småt med besøgende, da torvedagen i Hasle begyndte klokken 10 lørdag den 19. april. Men humøret manglede ikke hos arrangørerne, som havde sørget for et stort telt, en spillemand og pølser på grill.
”Vi vil gerne have, at det bliver et hyggeligt torv, men det kommer jo ikke af sig selv,” siger formand for Hasle Fællesråd, Ole Hejgaard Sørensen.
Fællesrådet står for at arrangere torvedagene, men fremmødet de første to gange har ikke været som håbet. Der skulle været en fiskedam for de små, men hende, der stod for denne aktivitet, aflyste, og to af de sælgende blev også væk på dagen.
Efter at torvet er blevet renoveret for over 3 millioner, har det været Fællesrådets ønske at få noget mere liv på torvet, og torvedagene er et forsøg på det. Der er optimisme at spore, for selv om fremmødet ikke er stort endnu, er det dog forbedret, siden første gang de afholdte torvedagen.
”Vi har inviteret blomsterhandleren med, men de ønskede ikke at medvirke, så de får ikke budet igen,” lyder det fra Klaus Bendixen, næstformand i Hasle Fællesråd.
Mange forskellige varer
I dag er det private, som er mødt op for at tjene nogle håndører ved at sælge brugte ting. Der er bl.a to 4. klasser fra Hasle Skole, som sælger ting og malerier for at financere en studietur til København.
”De har haft en kreativ dag på skolen, hvor de bla. har lavet æsker, malerier og pyntet tøjklemmer,” siger Hanne Sørensen, som er mor til en elev i 4. klasse.
Hun er mødt op til torvedag for at hjælpe børnene med at sælge deres ting. Udover at sælge deres ting på torvet er de også ude at sælge lodsedler. For som Hanne Rasmussen siger, så skal der sælges rigtigt mange billeder til 30 kroner for at nå de 800- 900 kr, som en tur til København koster pr elev.
Men 4. Klasserne møder også op til næste torvedag og er stadig fortrøstningsfulde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.