Det var en helt almindelig søndag, da Borgerportalen mødtes med 3 unge entusiastiske mænd med somalisk baggrund for at snakke om en ny forening, som de har været med til at starte.

Mødestedet var Bazar Vest. Bortset fra, at vi havde sat os i en rygerafdeling og ikke kunne holde det ud, var der en munter stemning, og der gik ikke ret lang tid, før Abduwali Adan, Mohamed Siliban og Abdullahi Ali gik i gang med at fortælle.
 
Somalisk Ungdoms Fællesråd blev dannet for tre måneder siden og har et tæt samarbejde med den allerede etablerede forening Somali Community og Århus Sportsforening.

Derudover samarbejder foreningen med andre etniske foreninger og de sociale myndigheder med det formål at styrke hinanden og samle ressourcer, når der er behov for det.
 
Foreningen blev dannet med henblik på at  etablere en ungdomsforening og styrke indsatsen hos børn og unge, –  primært for dem med somalisk baggrund, men også for børn og unge af anden etnisk baggrund.
Vi kan blande os
De tre unge mænd syntes, at der manglede en ungdomsforening, der kunne bygge bro mellem den ældre og den yngre generation. “Nu kan vi blande os i debatten og komme med løsningsforslag,” siger Mohamed Suliban, som er formand for foreningen.
“Vi er vokset op med to kulturer. Derfor har vi en større forståelse for det danske samfund og ved at hjælpe de unge med at være aktive i foreningsliv, styrker vi integrationsindsatsen” fortsætter Abdullahi Ali.
 
Fodbold og socialt samvær
I samarbejde med Århus Sportsforening er der fodbold for børn og unge hver weekend og en masse andet sociale samvær.
Fodboldspillerne træner hver mandag  og onsdag på Tovshøjskolen kl. 17.30-20.00, og lørdage er til kampe.

Abdiwali Adan fortæller, hvor gavnligt det er for de unge at udvide deres netværk. Tiden sammen med andre styrker fællesskabsfølelsen.

Der er også plads til personlig rådgivning. Noget, som foreningen sætter pris på, da det er noget nemmere, når det er unge, der rådgiver andre unge. “Det er et godt middel, fordi de unge har nemmere ved at relatere til andre unge,” siger Mohamed. 
 
Fodfæste
Den nye forening er lige startet, og man fornemmer, at der er meget mere i sigte. Med stor gejst fortæller de tre unge mænd, at det her er et tegn på, at den generation har fået fodfæste i Danmark, men der skal meget arbejde for at have alle med på vognen.
 
De sidste par minutter af interviewet flygtede vi fra røgen og var klar til at afslutte mødet og komme videre…
 
Vil du høre mere om Somalisk Ungdoms Fællesråd, kan du ringe til Abdullahi Ali på telefonnummer: 28503325. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.