Det er den større mængde af fritidstilbud, der fik andelen af Vestbyens børn i fritidstilbud til at stige fra 40 % til 68 % under Urbanprogrammet fra 2002 til 2007.
Børnerig Vestby
Det giver Sonja Mikkelsen, der var Urbanprogrammets sekretariatschef, udtryk for i et oplæg på en konference om etniske minoriteters deltagelse i det frivillige sociale arbejde arrangeret af Frivilligcenter Århus. Hvor meget børn deltager i fritidsaktiviteter, afhænger simpelthen af, at tilbudene er der. Og dem er der brug for mange af i Århus Vest, hvor der næsten er et barn pr. voksen, mens det almindelige er et barn pr. fire voksne.
Behov for støtte
Sonja Mikkelsen gør opmærksom på, at evalueringen af Urbanprojektet påpeger, at der vil være behov for fortsat at understøtte den optimistiske stemning og initiativlyst.
En anden oplægsholder på konferencen er foreningskonsulent i Frivilligcenter Århus Jabbar Yazdani. Han rådgiver foreningsaktive og initiativtagere til projekter om onsdagen på Gellerup Bibliotek og biblioteket i Kulturhus Herredsvang. Århusvest-portalen spørger Jabbar Yazdani, om engagementet fra Urban-tiden fortsat kan mærkes her et halvt år efter Urbanprogrammets afslutning.
Jabbar Yazdani mener med en smule tøven, at der stadig er engagement. “Men jeg har jo ikke 100 mill.,” føjer han med et beklagende smil til.
Foreningsrådgivning også på vej til Bispehaven
“I rådgivningen i Gellerup har jeg en henvendelse om ugen. I Herredsvang er der en henvendelse hver anden uge, men det er jo stadig ret nyt, at jeg også kommer der,” beretter Jabbar Yazdani.
Senest efter sommerferien vil Jabbar Yazdani’s mobile kontor i Vestbyen også omfatte Trivselshuset i Bispehaven. Til den tid vil projektmagere og foreningsaktive kunne hente råd og vejledning hos foreningskonsulenten om onsdagen på Gellerup Bibliotek kl. 10.30 – 12.00, i Kulturhus Herredsvang kl. 13.00 – 14.30 og i Bispehavens Trivselshus kl. 15.00 – 16.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.