Umiddelbart syner Lokalpolitiets kontor i City Vest ikke af meget, men langt de fleste politiopgaver kan klares her. ”De største efterforskningsopgaver overlader vi dog til andre,” forklarer lederen, politikommissær Jens Espensen. ” Gellerup er det eneste sted i landet, hvor politibemandingen er blevet udvidet. Vi er en lokalpolitistation ligesom Randers og Grenå, mens politistationen i Århus er hovedstation for Østjyllands politi. Vi dækker Gellerup, Toveshøj, Bispehaven, Louisevej og området op til Jernaldervej.
Opgaver
Der bor omkring 10.000 mennesker i området, så uden at male fanden på væggen kan jeg vel godt sige, at der uundgåeligt sker et og andet. For øjeblikket arbejder alt i alt 20 her. Vi har en uniformeret og en civil patruljevogn foruden cykler. Motorcykel vil vi ikke have. Der er andre metoder til at få fat på knallertbøller. Det er for risikabelt at jagte dem med motorcykler i forhold til, hvad vi ville få ud af det, og så ville det bare være os, der skabte utryghed. Ulovlig knallertkørsel kan ikke stoppes helt, men vi tynder ud.
Nærvær 
Politistationen har åbent om formiddagen og torsdag eftermiddag, men vi er her hver dag fra kl. 7 til 23 og i weekenden fra kl 9 til 01, og hvis det er nødvendigt, er vi her hele natten.
Nogen er fulgt med fra Nærpolitiet. Der er mange nye ting at sætte sig ind i. Siden 7/1 har vi fået 17 varetægtsfængslede, men det kræver rigtig meget kontorarbejde. Meget har været succes, men vi har slet ikke nået alt det, vi gerne vil. Det må vente, til vi får flere folk, så vi prioriterer opgaverne ud fra de nødvendige ressourcer og sagernes vigtighed.
I området bliver vi som regel pænt modtaget, og vi vil gerne være venner med alle, men det er beboerne, som bestemmer, hvordan vi skal opføre os over for hinanden,” slutter Jens Espensen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.