I lørdags var Gellerup Bibliotek fyldt med unge håbefulde somaliere, som var mødt op for at få gode råd fra andre somaliere, der enten var studerende eller vel etableret på arbejdsmarkedet. Blandt talerne var Ali Nur, byrådsmedlem, og Ahmed Jabril, som er formand for Integrationsrådet.
Frafald fra uddannelser et problem
Initiativtagerne bag arrangementet var Ayan Hussein og Layla Diis, der i samarbejde med Somalisk Ungdoms Fællesråd ville bruge dagen til at inspirere de unge med deres egne erfaringer fra studielivet.
Ayan og Layla fik ideen til et stormøde, efter at de i lang tid har gået og været utilfredse med det store frafald på uddannelsesinstitutionerne blandt unge somalier.
Rollemodeller
”Vi talte en dag om politik og alt muligt andet, og kom så til at snakke om, hvorfor så mange unge somalier har problemer med uddannelse. Så fandt vi ud af, at det var en god ide at samle en masse somalier, som har klaret sig godt til at fortælle om deres erfaring. Nogle rollemodeller for de unge”, siger Layla, som til dagligt læser på Social- og Sundhedsskolen .
Selvom fremmødet på biblioteket ikke var helt som forventet, er Layla overbevist om, at det har haft en effekt.
Adspurgt om det er noget de vil gentage, svare Layla med et smil:
”Det håber vi på…”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.