“Jeg er blevet spurgt, om Boligselskabet Præstehaven har solgt Bispehaven. Spørgeren mente ikke, at en almen boligorganisation kunne gennemføre en renovering med et så godt resultat.” Forretningsfører Allan Søstrøm fra Boligselskabet Præstehavens griner højlydt.
Rejsende i succesrig renovering
Renoveringen af Bispehaven har givet Allan Søstrøm travlhed. Han rejser land og rige rundt for at fortælle interesserede om den vellykkede renovering: “Men vi slipper da for at klappe os selv på skulderen, når andre gør det!”
Allan Søstrøm har en halv snes gange holdt oplæg i andre boligorganisationer og sammenslutninger. Og den første anmodning om oplæg i efteråret er kommet.
Mange kommer på besøg i Bispehaven. Det er især ingeniører og arkitekter. Der har været busser med nordmænd og svenskere. Og at den almindelige fotojagt er storstilet, kan Allan Søstrøm ved selvsyn konstatere fra Boligselskabets kontor i Bispehaven.
De mange interesserede vil vide, hvordan det kan lade sig gøre at få gamle huse til at blive nye med så godt resultat. Der lyder anerkendende ord om arkitekturen. Og der fokuseres på isolering og energibesparelse, der har betydet en reduktion af energiomkostningerne med 30%.
Boligsociale midler
Allan Søstrøm er ikke i tvivl om, at Bispehaven er ved at løbe ind i et godt image og et pænt renommé. “Men vi er nødt til at fastholde, at Bispehaven er en ghetto for at få boligsociale midler,” forklarer Allan Søstrøm med et skælmsk smil.
Landsbyggefonden har stillet 9 mill. boligsociale kroner i udsigt over en fireårig periode fra 2009. Og nu er der alvor i Allan Søstrøms stemme: “Det er vigtigt at være på stikkerne, for at det hele ikke vender for os. Der er i allerhøjeste grad brug for det boligsociale arbejde. Og for samarbejde med de sociale myndigheder og med politiet, f.eks. mod trusler fra banders kampe om hashmarkedet. Vi vil ikke have ødelagt de resultater, der er opnået med renoveringen.”
Men Allan Søstrøm glæder sig over, at Bispehaven er udvalgt som et af blot to boligområder til at blive fulgt for sit boligsociale arbejde. Følgegruppen nedsættes af Landsbyggefonden og har til opgave at indsamle gode erfaringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.