Aarhusvest-portalen har bedt rådmand Gert Bjerregaard om en kommentar til udtalelser om jobsituationen i Århus Vest til portalen.
Projektleder Mulki Hussein fra jobformidlingen Shaqo fortæller her på portalen, hvordan hun oplever, at nogle arbejdsgivere foretrækker erfaren arbejdskraft fra Tyskland eller andre europæiske lande frem for at ansætte flygtninge og indvandrere.
Steffen Thomsen, sekretariatsleder for Brabrand Erhvervsforening, siger til Aarhusvest-portalen, at det gælder om at få sig bidt fast på arbejdsmarkedet. Måske er man nødt til at starte med et arbejde som rengøringshjælp eller avisbud, der ikke lige er ønskejobbet. Men det er et sted at starte. Og så kan man altid søge videre derfra til et job, der kræver flere kvalifikationer.
Grib din jobchance nu
Gert Bjerregaard, der er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, siger i sin kommentar:
“Det er ikke nogen hemmelighed, at ledigheden i Århus Vest er højere end i resten af byen. Men den faldende ledighed, som vi har oplevet i hele Århus, er heldigvis også kommet Vestbyen til gode. De seneste to år er antallet af kontanthjælpsmodtagere i Århus Vest faldet med 25 procent. Det er rigtig flot. Men vi kan og skal gøre meget mere endnu.
Jeg vil ikke afvise, at nogle arbejdsgivere tænker, som Mulki Hussein siger. Men i den nuværende situation med en rekordlav arbejdsløshed oplever jeg også det modsatte. Nemlig at arbejdsgivere er parate til at ansætte ledige uden kvalifikationer – og selv oplære dem i virksomheden. F.eks. har Århus Kommune lige indgået et samarbejde med ISS, som over de næste tre år vil påtage sig at uddanne 250 flygtninge og indvandrere til fast job i ISS eller en anden virksomhed.”
Rådmand Gert Bjerregaard er enig med Steffen Thomsen i, at det er utrolig vigtigt, at ledige i Vestbyen griber de jobchancer, som er lige nu. For mulighederne er så gode, som de ikke har været meget længe. Og det er nu – i en situation med historisk lav arbejdsløshed -, at man har chancen for at tilegne sig kvalifikationer og få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.