I Århus Vest fødes mange nye stjerner inden for hiphop, rap og dance. Der er gang i undergrunden, der er små indspilningssteder, græsrødder, etablerede og mindre etablerede. De mange spredte aktiviteter har ført til, at 8210 er blevet et brand på den danske rap-scene.
Denne kendsgerning har inspireret til, at Det Boligsociale Fællessekretariat sammen med lokale kræfter i Århus Vest er gået i gang med at etablere et Rap & Dance Center, som skal ligge i Bispehaven.
Benedikte Erlykke fra Fællessekretariatet fortæller, at beliggenheden er bevidst valgt, da man mener, at der er her tingene sker, lige i hjertet af miljøet.
Projektleder ansættes
For at projektet skal lykkes, skal der meget fundraising til, men Århus Kommune har allerede bevilget penge til at ansætte en projektleder.
“Projektlederen skal bl.a videreudvikle ideén sammen med nogle af de unge fra lokalmiljøet, lave fundraising og være opsøgende i forhold til de unge og organisationer. Vi regner med, at projektlederen bliver ansat i løbet af sommeren, da projektet for alvor går i gang i begyndelsen af august,” siger Benedikte Erlykke.
Alle er velkomne
Rap og Dance Center skal være et sted, hvor de unge kan inspille musik, få hjælp til at lave musik, have mulighed for workshops i dans og musik. Og – ikke mindst – et sted, hvor de unge kan hænge ud i et kreativt miljø. Børn og unge fra andre bydele er velkommne til at bruge stedet, da man håber på at bygge bro mellem lokalmiljøet og andre bydele.
Der vil være fokus på at tiltrække piger til at aktivt deltage og bruge stedet så meget som muligt, så det ikke kun er drengene, som få glæde af centeret.
Der bliver arbejdet hårdt på sagen og hvem ved, måske bliver  den kommende Rap & Dance Center endnu et hit for 8210!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.