Musikstudiet Global Color Sound Studio, som ligger på Gudrunsvej, har været på banen i ca. otte måneder. Lokale musikentusiaster og udøvere har brugt studiet ihærdigt, og det har en bred målgruppe. Nu står Global Color Studio med det problem, at der ikke er penge nok til at ansætte en medarbejder til at stå for den daglige drift. Derfor er studiet midlertidigt lukket.
Cirkus Tværs står bag pojektet og har fået bevilget penge fra bl.a  Urban og Århus Kommune til at bygge studiet med det formål at skabe en musikkultur, især for børn og unge i området. ”Kultur skal være tilgængelig for alle, også for børn og unge i området” siger Joop Poelmann fra Cirkus Tværs og studiet. ” Vi vil gerne fylde nogle af de huller, som børn og unge herude mangler. Ved at bruge musik kan man give dem nogle kompetencer,” fortæller han.
Studiet er lukket på grund af travlhed i cirkus
Indtil videre har Cirkus Tværs brugt en af deres medarbejdere til at rende frem og tilbage for at tage sig både af cirkus og studie. Noget, som ikke fungerer optimalt, især nu, hvor de har travlt med sommercirkus-turneen. Så lige nu er studiet lukket pga mangel på arbejdskraft.
Joop Poelmann fortæller, at de har søgt penge til at ansætte en medarbejder i studiet fra bl.a Kulturforvaltningen i Århus Kommune, men har fået afslag. Ungdomsskolen har dog bevilget 100.000 kr., men der skal findes en varig løsning, før dette tilskud kan udløses.
Samarbejde med Århus Musikskole og konservatoriet
Århus Musikskole og Musikkonsevatoriet har vist interesse i forhold til at give frivillig undervisning til børn og unge, men det kan ikke lade sig gøre uden en fast ansat i studiet.

Joop Poelmann finder det ærgerligt, da det er en god investering med de frivillige. Han fortæller også, at studiet er åbent for alle, og samarbejdet med parter fra andre bydele vil kun være til gavn for integrationen.
Poelmann og de øvrige bag studiet arbejder hårdt for en løsning, så studiet kan fortsætte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.