Fire arkitektstuderende kæmpede om at lave det bedste logo for Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Esben Damgaard fra Åbyhøj vandt 5000 kr. på et rejsegavekort for sit forslag med en afrundet bølge, som skal symbolisere de kommende store forandringer i bydelen.
Man kan sige, at den første forandring allerede er sket. I hvert fald på det grafiske plan. Logoet indeholder navnet Gellerup, mens Toveshøj er udeladt.

Kommunen kalder det nu officielt for ”Helhedsplan Gellerup”, og det dækker over, at sognet Gellerup indeholder både Gellerupparken og Toveshøj. Så sent som i maj hed det dog ”Helhedsplan for Gellerup og Toveshøj”, men det er et ret langt navn, har styregruppen for Helhedsplanen muligvis ræsonneret.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Helhedsplanens projektleder, Sonja Mikkelsen, Århus Kommune, som er taget på ferie.
Ret langt navn…
Formanden for Afdeling 5 i Toveshøj, Hasse Vind, har netop set logoet og sendt det videre til de øvrige i bestyrelsen. Indtil de har svaret, har han ingen kommentar på bestyrelsens vegne.
”Jeg ved ikke, om det er i orden at fjerne Toveshøj fra logoet og skrive Gellerup – det skal jeg snakke med de andre om først. Jeg kan dog godt se, at det er et ret langt navn, hvis både Gellerup og Toveshøj skal nævnes.”
Næstformanden i Toveshøj, Troels Bo Knudsen, sidder i styregruppen for helhedsplanen, men han har ikke været med i nogen drøftelser af, om navnet skal være kort eller langt.
Et problem for nogle
”Jeg tror, at grunden til, at der nu står Gellerup, er, at man vil søge at skabe en opfattelse af, at det er samme bydel. Det betyder ikke noget for mig, om der står Toveshøj eller ej, men det er måske, fordi jeg kun har boet her et par år. Jeg kan godt forestille mig, at det er et problem for andre, at Toveshøj ikke er nævnt,” siger Troels Bo Knudsen.
Ny start i Gellerup
Logoet er bedømt af en dommerkomite, som bestod af kunstneren Jo Dam Kjærgaard, Brabrand Boligforenings direktør Torben Overgaard og rådmand Flemming Knudsen.
Rådmanden afslørede logoet ved en fest i Globus1 og sagde blandt andet:

”Helhedsplanen er meget ambitiøs, så indsatsen, der skal foregå i de kommende år, kræver et symbol. Vi har fået et symbol for bydelens styrke og befolkningssammensætning – dette er en ny start i Gellerup,” nævnte rådmanden.

Den røde tråd
Helhedsplanen har som mål at ændre boligområderne Gellerupparken og Toveshøj til en attraktiv multifunktionel bydel med en alsidig beboersammensætning, erhverv, uddannelse, kontorer og så videre. Beboerne skal føle sig velorienterede og inddraget i processen, og derfor skal der være et logo som den røde tråd i hele kommunikationen. 
Det blev ikke krævet af de arkitektstuderende, at Toveshøj skulle fremgå af logoet.
Der er 1776 lejligheder i Gellerupparken, Danmarks største boligafdeling, og 624 lejligheder i Toveshøj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.