Der er mange af beboerne i Viby Syd området, der har et fristed i en af byens mange haveforeninger. Så når folk ikke er så meget hjemme i lejligheden i sommerperioden, så er det for manges vedkommende, fordi de er i haven.
Vi har besøgt Hanna og Per Brøgger i deres lille oase i Haveforeningen Engvang i Viby. Til dagligt bor Hanna og Per i Rosenhøj, men i sommerhalvåret – det vil sige fra 1. April til 30. September, som er den periode, der må overnattes i en kolonihave – tilbringer de meget af tiden i haven.
Per fortæller: ”Det var et vildnis, da vi overtog haven i pinsen 1999, så der har været meget arbejde, med at få sat lidt skik på det hele.”
Per mener, at huset er bygget i 1934, og så er det bygget om og udvidet flere gange siden. Per fortæller, at de stadigvæk kan finde sjove ting når de skal reparere et eller andet. De har fundet brædder der er mærket ”Kunstblumen aus Neukirschen” og andre brædder kan man se stammer fra kasser til sprængstof – sikkert fra krigens tid.
Godt sammenhold
Hanna fortæller om det gode forhold til de andre beboere i haveforeningen. ”Vi har jo også et fælleshus, hvor der bliver holdt forskellige arrangementer. Først er der flaghejsning om foråret, og så bliver der holdt en stor sommerfest, men der er også loppemarked. Og hver lørdag er der socialt samvær, der hygger vi os rigtigt.”
Det er tydeligt, at Hanna og Per nyder at være i haven. De nyder roen og stilheden, de mange forskellige fugle, blomsterne og Hannas Bænk i hjørnet af haven. Med de nyder også at samle familien i haven i sommerens løb.
Kolonihaven er for Hanna og Per, som for mange andre familier i Viby Syd, blevet et dejligt fristed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.