Det ser ud til, at i det mindste en erhvervsgruppe har taget regeringens ønske om, at vi alle sammen skal arbejde mere til sig – nemlig indbrudstyvene.

Derfor vil vi på Borgerportalen vibysyd.dk komme med ti gode råd til, hvordan man kan besværliggøre denne faggruppes arbejdsvilkår.

Ti gode råd
1. En lampe, der brænder om dagen, er en direkte invitation til tyven. Invester hellere i en sensor eller pære med indbygget skumringssensor.

2. Slå ringeklokken fra, det gør tyven utryg.

3. Lås dine haveredskaber inde, da de kan bruges som værktøj.

4. Undgå at fortælle om dine ferieplaner på telefonsvarere og på internetsider, som Facebook og lignende steder. Lad det fremgå, at du er lige i nærheden og snart vender tilbage.

5. Lad være med at trække gardinerne for. Tyven tror alligevel ikke på, at du sover hele dagen. Træk gardinerne fra, og luk dørene på klem til de forskellige rum. Så kan tyven ikke se om der er personer i andre dele af huset.

6. Undgå en proppet postkasse med aviser, reklamer og breve. Få en nabo eller bekendt til at tømme postkassen, mens du er på ferie. Eller ring til Post Danmark tre til fire dage før afrejse. De har nemlig flere forskellige ferie- muligheder for deponering.

7. Mærk dine varer – fx med usynligt blæk eller ridsepen og skilt så med det. De fleste tyve stjæler dine ting for at sælge dem videre. Dette vil give tyven en lavere pris, og politiet vil have nemmere ved at finde den rette ejermand.

8. Computere, fladskærme og andre dyre sager må ikke kunne ses udefra.

9. Hvis du har dørtelefon, så pas på hvem du lukker ind via dørtelefonen. Dørtelefonen er din mulighed for at kontrollere, hvem der får adgang til ejendommen. Vær kritisk med hvem du lukker ind. Er det et ”reklamebud” så hold eventuelt øje med, om vedkommende virkelig har reklamer med.

10. Opsæt tænd/sluk ure.

Tyven gider ikke arbejde om natten
Det er vigtigt at sikre hjemmet imod indbrud – også selvom du er hjemme. Det er jo ikke sikkert, at tyven ved, at du er hjemme. Over halvdelen af alle indbrud sker om dagen mellem kl. 8-16. Nogle indbrud sker endda, mens beboerne er hjemme.

Risikoen for indbrud er meget forskellig alt efter, hvor du bor. Risikoen for indbrud er størst i og omkring de store byer og har altså som sagt været stærkt stigende i Århus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.