Magistraten vedtog for nylig en indstilling om, at der skal arbejdes videre med at etablere et såkaldt digitalt bymiljø i Århus.
Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice har i samarbejde med Borgmesterens Afdeling, Alexandra Instituttet og Center for Interactive Spaces fra IT-Byen Katrinebjerg i fællesskab udarbejdet projektet.
Visionen
Visionen i projektet er, at borgerne som noget nyt skal kunne hente informationer fra kommunen enten via mobiltelefon eller via andre terminaler i byrummet på det sted, hvor borgeren befinder sig.  Det kan f. eks. dreje sig om oplysninger om parkerings- eller trafikforhold, information fra Borgerservice, Viby bibliotek eller historiske fakta, der har betydning for Århus som bysamfund.
Informationer mange steder fra
Herudover kan infrastrukturen f.eks. give informationer om attraktioner, events, kulturelle og historiske oplysninger, motionsruter, shopping og restauranter, mens brugeren opholder sig i byen. Du vil eksempelvis kunne få de seneste tilbud fra Kvickly, Aldi eller OK+. Brugeren vil derudover få mulighed for selv at bidrage med oplysninger, kommentere eller anmelde en given attraktion eller service.
”Det er glædeligt, at vi i Århus kan gå foran i bestræbelserne på at udnytte de nye muligheder, som teknologien giver os. Med initiativet om at etablere et digitalt bymiljø demonstrerer vi tydeligt, at vi i Århus er i besiddelse af en stor viden og ekspertise på et område, som vil udvikle sig kolossalt i årene fremover,” udtaler rådmand for Teknik og Miljø, Peter Thyssen.
Initiativet vil bidrage til at profilere Århus som en digital foregangsby, der går nye veje med IT-baserede oplevelser for borgere og turister.
”Jeg ser meget store perspektiver i dette projekt. Det giver helt nye muligheder for kulturelle udtryksformer. Ligesom vi nu ser, at man i dag bruger mobiltelefonen til at lave film og anderledes litteratur, vil byrumsprojektet givetvis udfordre kunstnere til også at bruge dette medium på en helt ny måde. Den del glæder jeg mig personligt meget til at følge, samtidig med, at projektet naturligvis øger kendskabet til det aktive kulturliv i Århus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Flemming Knudsen.
Århus Kommune igangsætter arbejdet med at etablere det digitale bymiljø i 2008.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.