Som optakt til de kommende beboermøder om helhedsplanen for Rosenhøj har Borgerportalen besøgt fire familier for at få en fornemmelse af, hvilke forventninger og ønsker, der er til renoveringen.

Flygtede til Danmark i 1986
I dag besøger vi Ahmad Shah Qaumi i Rosenhøj 10 A. Ahmad kom til Danmark som flygtning fra Afghanistan for 22 år siden, han var da kun 21 år. De seneste godt og vel fire år har Ahmad boet i Rosenhøj sammen med sin kone og deres tre børn, de har en datter på 18 år, en søn på 16 år og en datter på 11 år, som alle er født her i landet. Ahmad arbejder som elektroniktekniker på Grundfos.
Det kan altid blive bedre
Vi spørger Ahmad, hvad han synes om at bo i Rosenhøj. ”Jeg er godt tilfreds med at bo her, men jeg har det også sådan, at godt er ikke godt nok. Jeg synes, man hele tiden skal stræbe højere. Hvis noget er godt, så skal man gøre det bedre og gerne bedst,” siger Ahmad.
Huslejen må ikke blive for dyr
Tanken om at opdele Rosenhøj i fire kvarterer synes Ahmad er god, men han er bekymret for, at det bliver for dyrt. ”Der er mange familier, der er afhængige af økonomisk hjælp fra Kommunen, og de har ikke råd til at betale mere i husleje,” advarer han.
Børnene er det vigtigste
Vi spørger også, hvad der, efter hans mening skal ske i Rosenhøj, for at gøre området bedre. Her er Ahmad ikke i tvivl. ”Vi skal gøre Rosenhøj bedre for børnene og de unge,” siger han og tilføjer ”de er landets fremtid. Det er godt, at vi nu har fået en idrætsforening, men det er ikke nok. Mange unge er forvirrede og rodløse, vi skal alle være med til at skabe gode kontakter mellem børn og voksne, lære dem om ansvar og pligt. Børn og unge har brug for vejledning”.
Det største ønske er et mødested
Vi spørger til slut, om han har et særligt forslag til forbedring af Rosenhøj.
”Vi mangler et sted, hvor vi kan mødes, både i forskellige grupper, men også være sammen med folk med en anden baggrund end ens egen. Vi mangler et beboerhus, hvor der er plads til mange forskellige aktiviteter,” slutter Ahmad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.