“Nå, så der skal ansættes sådan en…,” tænkte Helle Hansen, medlem af brugerrådet for Globus1, da hun så et jobopslag for en eventkoordinator. Det havde hun ikke hørt om.

Hun har skrevet et åbent brev til rådmand Flemming Knudsen om sagen, fordi hun og de øvrige medlemmer af Globus1’s brugerråd ikke er taget med på råd.

Hun skriver (fork. af red.):
“Jeg sidder trods alt i det brugerråd, som er blevet nedsat i Globus1. Her repræsenterer jeg sammen med en halv snes andre lokale foreningsrepræsentanter brugerne i huset. Men brugerrådet har intet hørt om denne nye stilling – og de opgaver og tanker, der følger med planerne, som sådan en event-medarbejder skal løse…

Og så er der hele spørgsmålet omkring ansættelse af nye medarbejdere i GLOBUS1 – her har lokalområdet/brugerrådet tidligere været inviteret til at sidde med i diverse ansættelsesudvalg, helt fra da den første leder og det første hold medarbejdere i Globus1 blev ansat. Denne procedure er af en eller anden grund blevet ændret – og brugerrådet bliver ikke mere taget med på råd….
Og så er det jeg undrer mig over, hvor det lige var, at kæden sprang af…?
Det føles hult
I dag føles det rimeligt hult at bestride en post i brugerrådet, for vi bliver slet ikke taget seriøst af ledelsen i Globus1, som ikke engang gør sig den ulejlighed at orientere brugerrådet. Det synes jeg tydeligt skinner igennem, ikke mindst med hensyn til denne nye stilling…, og jeg kan komme i tanke om andre ting.
Og så kan det godt undre en lokal ildsjæl, hvordan det oprindelige formål med Globus1 som et kultur- og aktivitetshus, der skulle skabe muligheder for aktivitet i lokalområdet og hjælpe integrationen, er endt med at ligne et prestigeprojekt for Kulturforvaltningen med fokus på ”event”.

Det virker som om man helt har glemt det formål med Globus1, som lokalområdet oprindeligt blev præsenteret for. Vi er i hvert fald mange, som snart ikke kan genkende det.
Med dette brev henvender jeg mig også som formand for Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, der er medejer af Globus1. Vi vil gerne i videst muligt omfang sikre, at lokalområdets interesser for brugen af Globus1 bliver opfyldt bedst og mest muligt.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.