Der er travlhed på Gellerupscenen, og teatret syder af aktivitet.
På scenen flyttes rundt mellem prøver på efterårets familieforestilling ’Bølle-Bob’ og Den Jyske Operas børneopera ’Volapyk’, der opføres på Gellerupscenen i Århus Festuge.
Samtidigt arbejder teatret med klargøring til premiere på forestillingen ’Dagmar’, der opføres i Kvindemuseet.
I administrationen pakkes sæsonbrochurer til udsendelse til andre kulturinstitutioner, skoler, daginstitutioner og teaterinteresserede på teatrets postliste. Med i dette arbejde er Bo Cornelius, der er en af de fire i teatrets delte ledelse.
‘Bølle-Bob’ igen på Gellerupscenen
Bo Cornelius tager sig tid til at fortælle om forestillingerne: “Forestillingen ’Bølle-Bob’ har premiere den 25.oktober. Det var også den forestilling, vi startede Gellerupscenen med for 15 år siden. Den er stadig aktuel som en god historie om sammenhold og betydningen af gensidig respekt. Der er ikke meget, der skal moderniseres, men de unge i forestillingen vil i dag have mobiltelefon med på scenen!”
Bo Cornelius fremhæver, at ’Bølle-Bob’ ikke kun handler om forholdet mellem generationerne. Det er også et samarbejde mellem generationer. Den yngste af de 25 medvirkende er 13 år, og den ældste er folkepensionist.
Gellerupscenen lægger vægt på samarbejde med andre kulturinstitutioner.
Børneopera i festugen
Forestillingen ’Volapyk’ i festugen er fjerde gang Den Jyske Opera opfører opera for børn og deres voksne på Gellerupscenen. 64 børn i lokalområdet er særligt godt forberedte til en helt ny opera med musik af Pierre Dørge. De har på fire hold fra daginstitutionerne deltaget i et projekt ’Operalab’, hvor de har fået en introduktion til operaens forunderlige verden.
Teater om kvinder og politik i 100 år
Der er en særlig pointe i samarbejdet med Kvindemuseet om ’Dagmar’. I teatrets verden møder to piger fra i dag Dagmar Pedersen, der var den første kvinde i Århus byråd. Kvindemuseet var rådhus, da Dagmar Pedersen sad i byrådet. Handlingen kan udspille sig i det rum, der den gang var byrådssal. De to nutidspiger spilles af Marwa Yasser og Marlene Kejser.
I øvrigt fejres med forestillingen 100 året for kvinders stemmeret til kommunevalg, men mon ikke kvinder og politik i dagens Danmark også tages under ’kærlig’ behandling?
Se www.gellerupscenen.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.