Med kun 100 fremmødte i alt til udstillingen af Jacob Holdts show i Globus1, “Ghettoen i vore hjerter” er der tale om en stor skuffelse for arrangørerne.
”Jeg er meget skuffet over fremmødet,” siger fotografen og foredragsholderen Jacob Holdt,” der skulle være kommet ca. 200 om dagen for at det kunne løbe rundt og det har der langt fra været.”
Han fortæller selv, at folk har sagt, at beliggenheden er den primære årsag til, at de ikke er mødt op. “Nogle er bange for at komme i Gellerupparken og nogle synes det er for langt væk.” Det er på en måde ironisk, at folk ikke tør at møde op til en udstillling, som netop skal gøre op med fordomme og racisme,” mener Jacob Holdt.
Udstillingen er en stor samling af fotografier, som Jakob Holdt har taget på sine rejser rundt om i verden. Han har besøgt en masse mennesker og boet hos dem, for på den måde at lære dem bedre at kende og nedbryde fordomme. En af de fordomme han prøver at bryde med er Ku Klux Klan, som, ifølge Holdt, ofte viser sig at være mere tolerante end man normalt tror.
Indtryk fra de fremmødte
En af de der havde vovet sig i Globus1, var Peter Høj, som bor på Trøjborg. Han har læst om udstillingen på internettet, og kender da også lidt til Jacob Holdt i forvejen.
”Det er en spændende udstilling, men jeg tror Jacob Holdt ville få sit budskab bedre igennem, hvis han ikke have nær så mange billeder med. Man bliver mæt af indtryk.”
Han mener, at en af grundene til det sløje fremmøde, kan være at folk Gellerupparken ikke har det overskud, man skal have, hvis man skal forholde sig til denne her slags udstillinger. Han har selv erfaring med en beboer, som ikke mente at udstillingen havde noget med ham og gøre, og hvis det er det generalle indtryk, har de fejlet med at holde udstillingen i Globus1.
Udstillingen skal være provokerende og drillende.
”Racismen skal ikke måles på hvem der står og råber højest”, siger Jakob Holdt”, men skal måles på de små ting. F.eks det faktum, at folk er bange for at komme herud, ikke vil snakke med folk af anden hudfarve, selvom de ikke kender dem, og at folk har så mange fordomme, at de ødelægger sig selv.”
Derfor er det netop ærgerligt at ikke flere er mødt op til udstillingen, da Jacob Holdt, mener at alle kan lære noget af den.
Jacob Holdt, håber på at han kan få udstillingen vist frem i udlandet. Så det hele kan løbe rundt, for denne gang har det været et stort underskud ved udstillingen, og selvom Jakob Holdt ikke har tænkt sig at blive millionær på sit foretagende, skal han jo alligevel kunne leve af det.
Udstillingen er sidste gang i dag søndag, så folk har stadig en dag til at komme og se, blive provokeret og undres.
Billeder fra udstillingen kan også ses her: http://www.american-pictures.com/udstilling/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.