Familien Frølund ønskede at vende hjem fra Sjælland til Jylland og købte derfor hus i Brabrand. Først da så Per Frølund opslaget som sekretariatsleder for Gellerups og Toveshøjs Helhedsplan og søgte det straks.

”Det vil være fantastisk, hvis jeg kan være med til at gøre en forskel for mit eget lokalområde,” tænkte han – og fik senere jobbet, som han tiltræder i 1. oktober. Han er ansat af Århus Kommune og Brabrand Boligforening i en tidsbegrænset stilling for fem år.

Inden oktober skal Per Frølund have sagt farvel til sit nuværende job som udviklingschef i Hørsholm Kommune.

Bopælen blev altså valgt før jobbet, og før den ældste søn skulle starte i skole. Begge forældre er jyder, hvad der var med til at trække familien til Brabrand, hvor de har købt hus.

“Enormt spændende” 
Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj var et fund for Per Frølund, der er cand.scient.adm.:

”Det er enormt spændende at få lov til at gøre noget, der både kan ses fysisk og som samtidig har betydning for beboernes trivsel. Det, som jeg især kan byde ind med, er kompetencer inden for ledelse og projektstyring,” fortæller den 39-årige kommende sekretariatsleder.

Han er klar over, at udfordringerne nærmest står i kø. Beboerne, boligforeningen, den kommunale administration og politikerne skal til at spille sammen, og den opgave kalder han umiddelbart ”spændende”.

Vi skal inddrage beboerne
”Jeg ved også godt, at det ikke er helt let at omsætte helhedsplanen til noget, folk kan forstå eller værdsætte. En ting er at informere, men vi skal også kunne inddrage beboerne,” understreger han.

Per Frølund får ”kun” Gellerup og Toveshøjs helhedsplan som ansvarsområde. Der er også andre helhedsplaner – aktuelt i Søndervangsdistriktet – på vej, og han skal være med til at koordinere opgaverne.

På rådhuset har Sonja Mikkelsen været konstitueret sekretariatsleder, indtil den nye blev udpeget. Hun går nu videre til andre opgaver i Århus Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.