’Sporttrack’ er navnet på et spritnyt projekt, som går ud på at uddanne flere unge til at blive frivillige trænere og ledere i klubber og foreninger. Bag dette projekt står Det Boligsociale Fællessekretariat, DGI Østjylland, Idrætssamvirket i Århus og Århus Kommune.
Det oplyser Jens Møller, der er leder af Det Boligsociale Fællessekretariat. De århusianske boligforeninger står bag Det Boligsociale Fællessekretariat, som koordinerer den sociale indsats i de udsatte boligområder i Århus.  
Samarbejde mellem idrætsforeninger og sociale projekter
I forhold til Århus Vest fortsætter ’Sporttrack’ det arbejde, der har været kendt i bydelen som ’Bedst i Vest’.
Jens Møller ser ’Sporttrack’ som et godt eksempel på samarbejde mellem idrætsforeninger og sociale projekter omkring deres aktiviteter, så begge parter i fællesskab får gjort mange flere børn og unge aktive. 
“Hvis integrationsudfordringerne og de sociale problemer skal løses, er der brug for, at mange flere børn og unge bliver aktive, – uanset om det er i foreninger eller i sociale projekter’” fremhæver Jens Møller. Han finder det lidt ærgerligt, at idrætsforeningen IHF med udtalelser i TV2 Østjylland griber til den nemme løsning at skyde skylden for medlemsflugt fra idrætsforeningerne på de sociale projekter. I stedet for at trække i arbejdstøjet og komme i gang med at tiltrække flere børn med moderne og attraktive tilbud.
Århus Vest underforsynet med fritidstilbud
Jens Møller siger videre: “I store dele af Århus Vest, f.eks. Bispehaven og Gellerup, er der dobbelt så mange børn og unge som i andre bydele i Århus, men der er ikke dobbelt så mange fritidstilbud til de børn. Selv om det er børn fra disse områder, der har allermest brug for gode fritidstilbud. Der er rigeligt med børn og unge til både idrætsforeninger og sociale tilbud.”
Sociale projekter nødvendigt supplement 
“Det er desværre ikke er alle idrætsforeninger, der har været gode nok til at rumme de børn og unge, som kræver ekstra støtte for at fungere i en idrætsforening. Et alternativ i form af sociale projekter er nødvendigt. Hvor skal de børn ellers gå hen?” slutter Jens Møller med at spørge.
Birna Ballisager er for nylig ansat som projektleder på Sporttrack. Birna er 35 år gammel, kandidat i idræt, tidligere professionel basketball-spiller samt træner og underviser i idræt.
Se www.bydele.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.